Ostatní

Koeficient 1,20 nebo 1,22 - přiznání k dani z nem. věcí

Vložil Peštová (bez ověření), 21. Leden 2016 - 13:27 ::

Prosím, nevíte někdo, jaký použít koeficient v letošním přiznání? Dříve býval 1,22 pokud spoluvlastnický podíl na pozemku přesahuje zastavěnou plochu. Nyní je v pokynech, že 1,22 se použije, pokud je spoluvlastnický podíl na pozemku (tedy pozemek pod domem), žádný jiný se k domu nevztahuje, použije se tedy 1,22? Omlouvám se možná za hloupý dotaz a děkuji za radu.

Oddělení sklepního prostoru od plochy bytu na katastru nemovitostí za účelem jeho prodeje

Vložil David Burda (bez ověření), 21. Leden 2016 - 10:04 ::

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak postupovat při prodeji sklepního prostoru, který je na katastru veden spolu s bytem jako jedna nemovitost ? Dá se nějakým způsobem vyhnout nutnosti získání souhlasu vsech členů SVJ s rozdělením ?

Dekuji, David Burda

Zápis z jednání Shromáždění vlastníků - požadavky

Vložil Vlastiks, 21. Leden 2016 - 9:23 ::

Zajímá mne jaké požadavky jsou kladeny na tuto písemnost, a to jak z hlediska :

• obsahové náplně,
  • právní závaznosti,
  • včetně trestní odpovědnosti za uvedení nesprávné informace

může zmocněná osoba, nevlastník, při odchodu ze schůze zmocnit jiného vlastníka ústně?

Vložil Hanka7, 21. Leden 2016 - 3:26 ::

Prosím o názor. Na schůzi shromáždění vlastníků byla přítomna osoba, s řádnou plnou mocí 3 vlastníků (manželky, právnické osoby a jednoho dalšího vlastníka fyzické osoby). V průběhu schůze odešel a při odchodu zmocnil jednoho z vlastníků (tedy zmocnil ho k zastupování těch osob, které měl podle plných mocí vlastníků zastupovat on). Moje otázka zní: on sám měl plnou moc vlastníků, ale je možné zmocnit, jako zmocněná osoba, další osobu? Je takovýto postup možný? Ovlivnilo to významným způsobem hlasování. Děkuji za názor, který bude mít oporu v nějakém předpisu, musím tento názor obhájit.

SVJ-školení BOZP a PO - zaměstnanci údržbář, uklízečka

Vložil PREVENT (bez ověření), 21. Leden 2016 - 0:10 ::

Dobrý den. V našem SVJ máme zaměstnance na základě dohody o provedení práce na úklid a údržbu, na dobu určitou ( kalendářní rok). Jedná se stále o tutéž osobu. Je nutné , aby tento zaměstnanec každý rok procházel školením BOZP a PO ? Zajímalo by mě, jak postupujete ve Vašich SVJ. Díky předem za radu a poučení.

roční vyúčtování služeb

Vložil Kosťa, 20. Leden 2016 - 22:42 ::

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyúčtování služeb.SVJ má najatou účetní firmu,která zpracovává roční vyúčtování a vede evidenci plateb jednotlivých členů.Vyúčtování je vystavené pod hlavičkou účetní firmy v závěru s otiskem razítka této firmy,následně i případné reklamace jsou odkázány na tuto účetní firmu.Vlastně v celém vyúčtování neni ani zmíňka o SVJ, ke kterému se toto vyúčtování vztahuje.V zásadě mi jde o to, zda je takové vyúčtování závazné a řádné,jelikož jsem se v některé z diskuzí dočetl, že pokud podám rekla

výše náhrady za zábor společných prostor

Vložil Kuba (bez ověření), 20. Leden 2016 - 16:38 ::

Dobrý den, poradíte mi, jaká je obvyklá výše náhrady za měsíc za zábor 1 m2 společných prostor (chodba bytového domu) a dále 1 m2 společného pozemku (dvůr okolo domu), kterou by měl vlastník platit na účet SVJ? Vše bytový dům v Praze 10. Zábor bude zřízen se souhlasem výboru SVJ, je to spíše dlouhodobá záležitost, jedná se o pár m2. Děkuji za info.

Stanovy do rejstříku

Vložil Kánský (bez ověření), 19. Leden 2016 - 21:44 ::

Jak se podávají stanovy do rejstříku ? Do podatelny, PDF, na CD, zápis ze shromáždění, ověřené podpisy a pod. ??
Děkuji za rady.

PRAVIDLA PRO TVORBU ROZPOČTU SPOLEČENSTVÍ

Vložil Jaru, 19. Leden 2016 - 20:12 ::

V těchto pravidlech je uvedeno : rozpočet zahrnuje dvě části:

1. hospodaření s dlouhodobou zálohou na opravy a technické zhodnocení společných částí domu s těmito údaji:

i. zůstatek k 1. lednu

ii. tvorba z pravidelných i mimořádných příspěvků členů společenství na správu domu a pozemku iii. čerpání na jmenovitě uvedené opravy, modernizace, a rekonstrukce společných částí domu. iv. zůstatek k 31.12
Žádné shromáždění nebylo, nic nebylo projednáno.

Jsme SVJ 2006, není předpis, na výběr zálohy technického zhodnocení společných částí domu protiprávní ? Děkuji za rady.

SVJ - vodomer ma jen nekdo

Vložil Ales (bez ověření), 19. Leden 2016 - 19:55 ::

Dobry den,

jsme SVJ s 12 byty, kde nebyly instalovany vodomery. Nicmene 2 majitele se rozhodli vodomery ve svych bytech instalovat. Vzhledem k tomu, ze instalace neni v technickem provedeni domu lehka, ostatni o tom neuvazuji. Zaroven mame vlastni kotelnu, kde si sami ohrivame vodu.

Me otazky jsou.

1. Pri vyuctuvani se zminenym dvoum majitelum bude voda rozpocitavat dle ceho (vodomery/spolecna spotreba)? Jak se bude resit rozpocet teple vody, pokud si ji sami vyrabime?
  2. Pokud vypocet spotreby podle vodomeru v bytove jednotce, budou zapocteny i pripadne rozdily mezi hlavnim a bytovym vodomerem? Jak rozdily urcit, pokud zbytek domu nema vodomery?
Syndikovat obsah