Ostatní
Koeficient 1,20 nebo 1,22 - přiznání k dani z nem. věcí
Prosím, nevíte někdo, jaký použít koeficient v letošním přiznání? Dříve býval 1,22 pokud spoluvlastnický podíl na pozemku přesahuje zastavěnou plochu. Nyní je v pokynech, že 1,22 se použije, pokud je spoluvlastnický podíl na pozemku (tedy pozemek pod domem), žádný jiný se k domu nevztahuje, použije se tedy 1,22? Omlouvám se možná za hloupý dotaz a děkuji za radu.
Oddělení sklepního prostoru od plochy bytu na katastru nemovitostí za účelem jeho prodeje
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak postupovat při prodeji sklepního prostoru, který je na katastru veden spolu s bytem jako jedna nemovitost ? Dá se nějakým způsobem vyhnout nutnosti získání souhlasu vsech členů SVJ s rozdělením ?
Dekuji, David Burda
Zápis z jednání Shromáždění vlastníků - požadavky
Zajímá mne jaké požadavky jsou kladeny na tuto písemnost, a to jak z hlediska :
- obsahové náplně,
- právní závaznosti,
- včetně trestní odpovědnosti za uvedení nesprávné informace
může zmocněná osoba, nevlastník, při odchodu ze schůze zmocnit jiného vlastníka ústně?
Prosím o názor. Na schůzi shromáždění vlastníků byla přítomna osoba, s řádnou plnou mocí 3 vlastníků (manželky, právnické osoby a jednoho dalšího vlastníka fyzické osoby). V průběhu schůze odešel a při odchodu zmocnil jednoho z vlastníků (tedy zmocnil ho k zastupování těch osob, které měl podle plných mocí vlastníků zastupovat on). Moje otázka zní: on sám měl plnou moc vlastníků, ale je možné zmocnit, jako zmocněná osoba, další osobu? Je takovýto postup možný? Ovlivnilo to významným způsobem hlasování. Děkuji za názor, který bude mít oporu v nějakém předpisu, musím tento názor obhájit.
SVJ-školení BOZP a PO - zaměstnanci údržbář, uklízečka
Dobrý den. V našem SVJ máme zaměstnance na základě dohody o provedení práce na úklid a údržbu, na dobu určitou ( kalendářní rok). Jedná se stále o tutéž osobu. Je nutné , aby tento zaměstnanec každý rok procházel školením BOZP a PO ? Zajímalo by mě, jak postupujete ve Vašich SVJ. Díky předem za radu a poučení.
roční vyúčtování služeb
Dobrý den, mám dotaz ohledně vyúčtování služeb.SVJ má najatou účetní firmu,která zpracovává roční vyúčtování a vede evidenci plateb jednotlivých členů.Vyúčtování je vystavené pod hlavičkou účetní firmy v závěru s otiskem razítka této firmy,následně i případné reklamace jsou odkázány na tuto účetní firmu.Vlastně v celém vyúčtování neni ani zmíňka o SVJ, ke kterému se toto vyúčtování vztahuje.V zásadě mi jde o to, zda je takové vyúčtování závazné a řádné,jelikož jsem se v některé z diskuzí dočetl, že pokud podám rekla
výše náhrady za zábor společných prostor
Dobrý den, poradíte mi, jaká je obvyklá výše náhrady za měsíc za zábor 1 m2 společných prostor (chodba bytového domu) a dále 1 m2 společného pozemku (dvůr okolo domu), kterou by měl vlastník platit na účet SVJ? Vše bytový dům v Praze 10. Zábor bude zřízen se souhlasem výboru SVJ, je to spíše dlouhodobá záležitost, jedná se o pár m2. Děkuji za info.
Stanovy do rejstříku
Jak se podávají stanovy do rejstříku ? Do podatelny, PDF, na CD, zápis
ze shromáždění, ověřené podpisy a pod. ??
Děkuji za rady.
PRAVIDLA PRO TVORBU ROZPOČTU SPOLEČENSTVÍ
V těchto pravidlech je uvedeno : rozpočet zahrnuje dvě části:
- hospodaření s dlouhodobou zálohou na opravy a technické zhodnocení
společných částí domu s těmito údaji:
i. zůstatek k 1. lednu
ii. tvorba z pravidelných i mimořádných příspěvků členů
společenství na správu domu a pozemku iii. čerpání na jmenovitě uvedené
opravy, modernizace, a rekonstrukce společných částí domu. iv. zůstatek
k 31.12
Žádné shromáždění nebylo, nic nebylo projednáno.
Jsme SVJ 2006, není předpis, na výběr zálohy technického zhodnocení společných částí domu protiprávní ? Děkuji za rady.
SVJ - vodomer ma jen nekdo
Dobry den,
jsme SVJ s 12 byty, kde nebyly instalovany vodomery. Nicmene 2 majitele se rozhodli vodomery ve svych bytech instalovat. Vzhledem k tomu, ze instalace neni v technickem provedeni domu lehka, ostatni o tom neuvazuji. Zaroven mame vlastni kotelnu, kde si sami ohrivame vodu.
Me otazky jsou.
- Pri vyuctuvani se zminenym dvoum majitelum bude voda rozpocitavat dle ceho (vodomery/spolecna spotreba)? Jak se bude resit rozpocet teple vody, pokud si ji sami vyrabime?
- Pokud vypocet spotreby podle vodomeru v bytove jednotce, budou zapocteny i pripadne rozdily mezi hlavnim a bytovym vodomerem? Jak rozdily urcit, pokud zbytek domu nema vodomery?

Poslední komentáře