Ostatní

Poplatky na KN

Vložil HajdyHou (bez ověření), 17. Listopad 2016 - 18:38 ::

Zdravím,

co Vy na toto: „činnosti a výstupy“, které provádí „Katastr nemovitostí“ jsou údajně (podle níže zmíněného ceníku) podřízeny zákonu o cenách (526/1990) případně jsou považovány za „zboží“. Pravda či lež?

Jde mi o to, že jsem natrefil na tento Nabidkovy cenik ze kterého plyne, že COKOLI katastr poskytuje či dělá, chápou šimlové na KP jako „zboží“ a jen to, v čem jim brání zákon (o správních poplatcích, o katastru nemovitostí), tento jejich ceník vynechává.

§ 1214

Vložil xyz (bez ověření), 16. Listopad 2016 - 18:16 ::

§ 1214 Rozhodnutí se přijímá většinou hlasů všech vlastníků jednotek, ledaže stanovy vyžadují vyšší počet hlasů. Mění-li se však všem vlastníkům jednotek velikost podílů na společných částech nebo mění-li se poměr výše příspěvků na správu domu a pozemku jinak než v důsledku změny podílů na společných částech, vyžaduje se souhlas všech vlastníků jednotek. 1.Souhlas všech se vyžaduje pouze mimo zasedání?

ověřovatel na shromáždění

Vložil Vlk (bez ověření), 16. Listopad 2016 - 7:32 ::

Dobrý den, z vašich příspěvků se neustále dozvídám o funkci zapisovatele, ověřovatele na shromáždění atd.Zejména mne zaujalo, že se někdo volí. U nás se za celou dobu trvání SVJ na shromáždění nikdo nevolí. Zapisuje ten, kdo vede většinou místopředseda, předseda vedl jednání jen jednou. Ověřovatel se vůbec nevolí, zápis podepisuje ten, kdo vedl shromáždění a je tam připojen další podpis člena výboru SVJ. Jsou naše zápisy ze shromáždění vůbec platné? Ve stanovách jsem o ověřovateli vůbec nic nenašla.

Změna stanov - platnost hlasování

Vložil Milena.K (bez ověření), 16. Listopad 2016 - 0:18 ::

Na programu shromáždění bylo schválení nových stanov dle NOZ. Když dal předseda hlasovat o návrhu stanov, zvedl se pán a začal oponovat, k němu se přidali další. Předseda konstatoval, že stanovy jsou dobré, že na nich pracovali právníci a kritiku odmítá. Dal tedy hlasovat. Pro stanovy hlasoval jeden (předseda), ostatní zvedli ruce proti.

To předsedu zarazilo a začal se ptát, co nám tedy vadí. Tak ten pán, co se předtím ozval jako první, začal vyjmenovávat.

Předseda připustil, že tedy části stanov, které nám nejvíce vadí, změníme. Pán navrhl asi pět změn a ještě někdo navrhl dvě změny. Předseda je připustil. Jako poslední jsem se zvedla já a navrhla také jednu změnu (mně konkrétně vadilo, že stanovy zakazují kopírování a výrazně omezují nahlížení, chtěla jsem toto omezení zcela ze stanov vypustit) – na to předseda konstatoval, že toto si nenechá vzít a že o tom hlasovat nedá a ukončil přijímání dalších návrhů.

jaka je pripustna tolerance nepresnosti pro cca 40 vodomeru za rok

Vložil tom221, 15. Listopad 2016 - 21:59 ::

proste o kolik m3 se muze lisit sectena spotreba u 40 vodomeru aniz by bylo podezreni, ze je nekde problem

parcela za domem fond oprav a SVJ

Vložil tom221, 15. Listopad 2016 - 20:52 ::

meli jsme Druzstvo, ktere pred 15 lety prevedlo byty krom jednoho do osobniho vlastnictvi take nam v druzstvu zbyly dve nebytovky a zahrada za domem. Druzstvo jsme se letos rozhodli zrusit doslo tedy k prevodu posledniho bytu a nebytovky a zahrada byly prodany druzstvem jednotlivym vlastnikum. Mame tedy za domem zahradu ktera primo navazuje na dum (jsou to dve parcely), ale pry nemuzeme fond oprav SVJ cerpat na opravu zahrady (oprava plotu napr.) Mame tedy zahradu za domem a ta ma XX vlastniku jak resit pripadnou nutnou opravu plotu? Je potreba zakladat dalsi SVJ? CO kdyz na opravu nekdo nebude chtit prispet? Plot sousedi z komunikaci a je docela v dezolatnim stavu co kdyz bude padat na komunikaci a bude to potreba resit? Jak donutit vsechny vlastniky, ze se musi o svuj majetek starat???

schvaleni stanov

Vložil Eva Novakova (bez ověření), 15. Listopad 2016 - 18:53 ::

Dobry den, pred casem jsem davala dotaz ohledne schvaleni stanov, kdyz odkazuji na neexistujici domovni rad. Dnes jsme schvalovali stanovy a dala jsem do zapisu pripominku, notar nechtel pripominku zapsat.. ze nechape o co jde. Pak ji zapsal. Stanovy byly schvaleny vetsinou vlastniku, ja hlasovala proti. Co ted s tim?

Fond oprav (DZOI)

Vložil Petr (bez ověření), 15. Listopad 2016 - 17:24 ::

Potřeboval bych znát aktuální hodnotu svého členského podílu na fondu oprav (DZOI). Správce SVJ i Výbor SVJ mi s tím dělají obstrukce. Nerozumím tomu, fond přece spoluvytvářím já a na účet SVJ pravidelně odvádím v rámci předepsaných pravidelných měsíčních příspěvků. Prosím o vyjádření, zda na tuto informaci mám právo a čím je oprávněnost mého požadavku podepřena; v našich stanovách toto není zmíněno, ale tím pádem ani považováno za nesdělitelné. Dě­kuji

co na to vyhl.269/2015Sb.?

Vložil Václav (bez ověření), 15. Listopad 2016 - 13:31 ::

Dobrý den, po přečtení příspěvku zima v bytě zasílám opačný: v našich 2 panelácích ze 70 let máme 40bytů situovaných na jih tak nešťastně, že se v nich „vaříme“. Ovšem 8 bytů v posledním patře pod střechou je téměř zdraví škodlivých.OPBH naše stížnosti kdysi vyřídila tím, že nám odebrala radiátor z ložnice, kde v létě bylo až 36 stupňů.Po privatizaci se dům zateplil celý, my jsme hlasovali proti, chtěli jsme zateplit pouze severní fasádu, pak se dali měřící trubičky na radiátory, kde je regulační ventil DANFOS, pořád to nějak finančně šlo, protože jsme nemuseli v podstatě až do mínus 15 stupňů vůbec topit.

Soudní lustrace SVJ

Vložil tuple (bez ověření), 15. Listopad 2016 - 13:31 ::

Mohu jako vlastník – člen SVJ – požádat okresní, potažmo krajský soud o lustraci soudních řízení, kterých je SVJ účastníkem?

Výbor mi odmítá poskytnout informaci, zda se naše SVJ soudí, na schůzi mě umlčeli, tak bych si rád existenci soudních řízení prověřil sám.

Nepotřebuji nahlížet do soudních spisů, chci jen požádat soud, aby mi zaslal seznam spisových značek probíhajících řízení. Budu je hlídat a pak si třeba na to jednání zajdu.

Jde to? Hledal jsem v občanském soudním řádu, ale nevím, pod co mé oprávnění podřadit.

Syndikovat obsah