Ostatní
Volby členů výboru u SVJ se třemi vchody
Měl bych dotaz ohledně stanov. SVJ o 3 číslech popisných. Shodli jsme se, že výbor bude tvořit 6 lidí (je to podivné, ale dáme to dohromady) a to z každého vchodu 2 členové výboru. Je nějaká možnost dát do stanov, že každý vchod si volí své dva zástupce – třeba qvorum 2/3 vchodu a zbylé dva vchody to musí akceptovat? Nebo se musí akceptovat, že členy výboru volí shromáždění? Díky za případné názory.
Pojištění odpovědnosti zaměstnavatele
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak je to s pojištěním odpovědnosti zaměstnavatele (pracovní úraz, nemoc z povolání), v případě Že SVJ má DPP na úklid. Naše bývalá správcovská firma nám o tom nic neřekla, předpokládám, že většina svj zde někoho zaměstnává. Platíte všichni toto pojištění? Děkuji za odpovedi
uložení stanov do sbírky listin - bez příloh?
Stačí, pokud upravené stanovy dle NOZ v plném znění (PDF) pošleme spolu s průvodním dopisem na uložení do sb.listin? Dle diskuse není třeba dalších příloh (zápis ze shrom., pres.+PM,výpis z KN)?
Odmítnutí úklidové firmy některými vlastníky bytů
Náš dům obývají většinou starší spoluobčané (důchodci). Ti si na
domovní schůzi nadpoloviční většinou odhlasovali, že úklid společných
prostor bude za všechny vlastníky bytů provádět smluvně dohodnutá firma.
Jejich argument je, že když si úklid objedná vlastník samostatně vyjde ho
to draze.
Může nám (vlastníkům bytů)většina vnucovat tuto zpoplatněnou
službu,o kterou nestojíme a bez našeho souhlasu nám strhávat peníze za
tuto službu?
Úklid společných prostor jsme si dělali vždy sami – nikdy nám to nedělalo a nedělá žádné problémy.
Člen SVJ, který v bytě trvale nebydlí ...
Dobrý den, jsem členem SVJ, ale vlastněný byt trvale neobývám. Ve stanovách SVJ máme, že pozvánka na schůze a zápisy z nich budou vyvešeny na nástěnce v domě. Letos při schvalování nových stanov jsem navrhla, aby v nich bylo uvedeno, že pozvánky a zápisy budou zasílány i emailem členům. Můj návrh nebyl schválen (v domě žijí převážně důchodci, kteří absurdně argumentovali, že stát mi také neposílá všechny nové zákony mailem). Jaké jsou moje možnosti nyní? Řeší zákon nějak právo na informace pro členy SVJ, kteří v nemovitosti trvale nežijí? V domě nebydlím a na náhodné informace od nájemníků se nemohu spolehnout.
Falšování hlasování, neplatná změna stanov?
Dobrý den,
máme v SVJ asi klasický problém, předsedkyně výboru si zavedla autonomní hospodářství v domě ca 90 bytových jednotek plných seniorů. Chudáci těmto věcem nerozumí a jsou rádi, že je za ně někdo udělá . Na prvním shromáždění jsem zažil do očí bijící manipulaci s lidmi i informacemi a zakázku za 1 mil. CZK, kde se nedělalo výběrové řízení. Různě od lidí máme info o úplatkách atp. Samozřejmě nikdo "nemá" důkaz, resp. důkazy by byly, ale lidi se bojí říct pravdu.
Předposlední schůze shromáždění 12.10.2016
Opatrovník svj
Máte někdo zkušenosti s opatrovníkem svj. Hlavně mě zajímá, jak to funguje, ne jak a kdy je jmenován.
Zpoplatněné nahlížení do dokumentů
Zajímá mě Váš názor na zpoplatnění nahlížení do dokumentů souvisejících s hospodařením společenství a totéž s nahlížením do podkladů pro jednání shromáždění nebo zápisů ze shromáždění častěji než 1× ročně cenou 200,– Kč za každou i započatou hodinu. Děkuji
Rozhodování na Shromáždění
prosím, dovolím si ještě jeden dotaz. SVJ si na Shromáždění schválilo do Stanov rozhodování 3/4 přítomných vlastníků. Toto rozhodnutí je stanoveno ke všem záležitostem, které mají vztah jak změně velikosti jednotek, tak de facto ke všem záležitostem, které se v SVJ řeší !! Toto rozhodnutí odůvodnil předseda na základě „jistoty“, než aby čekal např. na 100% účast nebo na účast 3/4 všech vlastníků!! Připouští tuto možnost zákon 89/2012 Sb.? Zda-li ne, jak tedy postupovat? Nechat věc v klidu do doby, když vznikne problém?
Odměna předsedy
Prosím,jaký je kvorum k souhlasu odměny pro předsedu SVJ? Děkuji za informaci.

Poslední komentáře