Ostatní

vyuctování za předchozí rok

Vložil Ava (bez ověření), 23. Červen 2021 - 9:35 ::

Dobrý den, prvně se omlouvám za chyby a překlepy či autokorekci. Dotaz za mě pokládá dcera z mobilního telefonu.

K problému v domě – máme pouze SVJ, nad nimi není nikdo. Před cca 4 roky si odhlasovali, že nebudeme spadat pod Družbu, ale vše bude řešit SVJ. Od té doby panuje samovláda. SVJ podepisuje smlouvy bez vědomí vlastníků, odmítá sdělovat informace i po dotazech, nereaguje na problémy v bytech ani reklamace. Probíhalo zateplení a bylo u evidentně mnoho pochybení, místo nápravy se podepisovaly nevýhodné dodatky a odmítali sdělit co v nich je. Neohlášeně se Vám bez důvodu zvou do bytu, když s něčím nesouhlasí, vyhrožují, zastraší, obtěžují vás telefonáty, arogantními e-maily, zvoní v nočních hodinách (naposledy tento týden v 23:29) .

Provozovatel v nájmu města nedodržuje limity stanovené kolaudačním souhlasem

Vložil vinccz, 22. Červen 2021 - 11:21 ::

Dobrý den,

v rámci našeho bytového domu se v 1.PP a 1.NP nachází prostor v majetku města. Ten byl v minulosti změněn z nebytového prostoru, skladu, na nebytový prostor k pořádání kulturních představení, a to kolaudačním souhlasem stavebního úřadu.

Tento kolaudační souhlas stanoví limity hluku uvnitř provozovny a zároveň limity počtu přítomných osob. Existence těchto limitů nám v SVJ nebyla známa, ale po jejich objevení je jasné, že provozovatel kulturních akcí v nájmu města limity dlouhodobě porušuje. Mám tři dotazy.

1. Které orgány jsou povinny zajistit kontrolu a dodržování limitů? Domnívám se, že pro hladinu hluku je to místní hygienická stanice, nicméně ta na svém webu uvádí, že regulace veřejné produkce hudby přešla tak, jak je tomu v ostatních evropských zemích, plně do kompetence obcí. Na limity účastníků by měl dohlížet daný stavební úřad, je to tak?

kontrola bezpečnosti zábradlí

Vložil hloupá hlava (bez ověření), 21. Červen 2021 - 13:27 ::

Dobrý den, bezpečnost zábradlí lodžií či balkonů má hlídat ( najme si odborníka, např. ) vlastník bytové jednotky ( v prohlášení vlastníka domu je lodžie či balkon přiřazeny k bytu ), a pak žádat SVJ o opravu zábradlí, aby vyhovělo bezpečnosti, anebo má např. statik z pověření SVJ výboru např jednou ročně zábradlí kontrolovat , a pak zajiš´tovat opravu ?

Hloupá Hlava

Policista udusil člověka

Vložil Anonymous, 21. Červen 2021 - 9:33 ::

Video

https://www.expres.cz/…x-zpravy_vlt

ukazuje, jak policista udusil člověka.

Kde se tyto praktiky vyučují? Na Policejní akademii?

Spoustu čumilů, nikdo nezavolala 155, což byla jejich povinnost v případě ohrožení života.

Spoluvlastnické podíly.

Vložil Tonda, 21. Červen 2021 - 9:08 ::

Dobrý den, bydlím v domě SVJ s 18 b.j. Protože je nade mnou nevyužívaná půda, chtěl bych rozšířit svůj byt o cca 50 m2 půdy. Z vlastníky se dohodnu a zaplatím dohodnutou částku. Může mně někdo poradit prosím jak se změní podíly v katastru? Současný výpis: 3. pok.byt – 699/11565; 1/2 3 pok. – 233/7710; 2.pok.byt – 586/11565; 1/2 2 pok. – 293/11565; Jak se změní podíly při převodu 50 m2 půdy na mě? Předem děkuje Tonda.

Dlouhodobé zálohy

Vložil milís (bez ověření), 21. Červen 2021 - 6:17 ::

Nevyčerpané prostředy na správu domu se každoročně účetně převádí do tzv. dlouhodobých záloh. Kdy a na co je možné čerpat tyto peníze. Kdo o tom rozhoduje, stat. orgán nebo schromáždění, když ve stanovách o tom nic není. Je možné použít je na nákladnější havarijní opravu?

družstvo nereaguje na rozsudek soudu

Vložil espinoza (bez ověření), 20. Červen 2021 - 14:13 ::

Dobrý den, prosím o radu. Domky ve vlastnictví bytového družstva byly postaveny a předány v roce 2012. Od začátku byly evidovány nedostatky, které družstvo odmítalo nárokovat u zhotovitele – v roce 2016 si toto nenárokování odhlasovali členové na schůzi – prý by žaloba nebyla účinná. Protože se situace zhoršovala, donutila jsem družstvo dát vypracovat odborný posudek, který vyzněl v náš prospěch, ale ani tak družstvo nekonalo, byl vyhotoven na naše náklady další, opět družstvo odmítalo konat, takže záležitost skončila u soudu v listopadu 2019. Spor jsme vyhráli, družstvo se na soud nedostavilo a ani nyní nijak, přes výzvy právníka, nereaguje.

Nabijeni elektroauta ve spolecne garazi na mem koupenem miste

Vložil Filip Mandík (bez ověření), 19. Červen 2021 - 15:16 ::

Dobry den, mam problem se spolecentvim vlastniku a nabijenim elektromobilu v mé garáži, na základě mailu z roku 2019 jsem si pred 2 mesici ( protoze jsem splnil jejich podminky ) udelal klasickou zasuvku ve spolecne garazi , parkovaci misto je mé, v mailu jasne znelo, pokud splnite tyto 3 pozadavky pak s tim za vybor souhlasime, tyto podminky jsem splnil a zacal si nabijet. Od te doby me vybor uhani abych to odinstaloval, ze se za ten cas vse změnilo nebo abych udelal dalsi kroky , ktere se mi podarilo splnit. Dal jsem do toho dalsich 20000 Kč a vybor nyni odhlasoval ze nabijet nemam a mam vse odinstalovat.

Půdní vestavba

Vložil Tonda, 17. Červen 2021 - 10:17 ::

Dobrý den, bydlím v domě SVJ s 18 vlastníky v 2 poschodí a nade mnou je půda. Chtěl bych si tedy byt rozšířit o půdu nade mnou. Již vím, že souhlas s touto úpravou musejí dát všichni vlastníci. Zabranou část společné prostory bych jednotlivým vlastníkům nahradil. Můžete mně prosím říci kolik přibližně může stát m2 v Olomouci? Je nutno na to dělat znalecký posudek? Pokud máte nějaké zkušenosti z půdní vestavbou budu vděčen za vaše zkušenosti. Tonda

Sudety

Vložil Anonymous, 16. Červen 2021 - 11:28 ::

Pane Bilaku,

dotaz týkající se Sudet byl v souladu s pravidly. Prosím o jeho vrácení. Děkuji.

Syndikovat obsah