Ostatní
Nákup pozemku kolem domu
Dobrý den,jsme SVJ o 16 bytových jednotkách.Od bytového družstva jsme odkoupili pozemek kolem domu.Je možné cenu pozemku uhradit z fondu údržby.
vyučtování služeb za r. 2009
S vyúčtováním záloh za r. 2009 nesouhlasím, neboť postrádá řadu údajů dle vyhlášky č.372/2001 Sb., takže jednotlivé náklady si nemohu ověřit.
Dotaz: je zákonná lhůta do kdy musím podat výboru SVJ nesouhlas? Pokud převezmu přeplatek při výúčtování, bude to považováno za souhlas s vyúčtováním?
Děkuji za názor
stepan
nezvěstný vlastník
Chtěli bychom sepsat dohodu vlastníků. Chtěl bych se ovšem zeptat, zda to bude vůbec možné, neboť jeden z vlastníků bytu v domě nebydlí, je nezvěstný a neplatič … prostě „nesehnatelný“?
odměny výboru
Dobrý den, poraďte jak postupovat v této záležitosti.Minulý výbor svj odstoupil v únoru 2010.Teď vyšlo najevo, že si vypláceli odměny a v roce 2008 a 2009 je nepromítli do účetnictví.Tzn.že peníze jsou „jako“ v pokladně,ale ve skutečnosti jsou vyplacené.Poraďte jak máme postupovat.
Výměníková stanice
Naše SVJ před cca 7 lety instalovalo v domě výměníkovou stanici. Problémy s nadměrným hlukem nastaly téměř ihned po instalaci. Po mých urgencích přijela firma, VS „opravila“, ale zhruba po měsíci jsme byli tam, kde před opravou. Obsluha VS, kterou je jeden z majitelů bytu zavolá servis na vážné závady, ale nadměrný hluk neřeší. Protože spím v těsné blízkosti VS, rád bych našel způsob, jakým se proti nadměrnému hluku bránit, neboť hluk je zejména v nočních hodinách velmi nepříjemný. Děkuji za rady. miki58
Role správce v nakládání s bankovním účtem
Dobrý den,
naše SVJ od svého vzniku stále poukazuje platby na účet správce. Nyní chceme vlastní bankovní účet a u správce jsem se dověděla, že jejich praxe s bank.účtem SVJ je následující: platby stále chodí na účet správce a odtud oni převedou dlouhodobou zálohu na náš účet. Je toto normální postup i u vašich správců? Chápu, že by se neměla míchat dlouhodobá záloha s krátkodobou, ale tahle rošáda s převody se musí pěkne prodražit, nehledě na to, že to stále neřeší tu naprostou kontrolu nad našimi penězi a eliminaci rizika s úpadkem správce.
pozemky kolem domu
dobrý den,
před časem jsem koupil byt v bytovém domě do osobního vlastnictví s tím, že pozemky pod domem a kolem domu má od města v pronájmu investor, v kupní smlouvě na byt mám uvedeno, že pozemky pod domem budou majitelům bytů po určitém datu (toto datum bylo shodné s ukončením platnosti nájemní smlouvy investora) odprodány za konkrétní cenu. V katastru jsou pozemky vedeny na město a není u nich uvedena žádná další informace
sušák na prádlo
Dobrý den,
nedávno jsem koupila byt v osobním vlastnictvím, kde se dokončovala nová fasáda. V celém domě jsou byty bez balkonů,tak mě ani nenapadlo řešit venkovní sušáky do oken – brala jsem to jako samozřejmost,že to půjde. Ostatní revitalizované paneláky kolem je mají. Ale pak jsem se dozvěděla, že se na chůzi SVJ (před dvěma lety) odhlasovalo, že na nové fasádě nebude povolována montáž sušáku na prádlo. Na netu jsem si zjistila, že je také jiná cesta, a to jsou sušáky, které se nasadí přímo na plastové okno (bez vrtání, vlastně sedí na parapetu), tzv. euro sušáky.
nový vlastník bytové jednotky ve SVJ
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pokud ve SVJ zemře vlastník bytové jednotky, byt koupí nový vlastník, jak postupovat při hlášení těchto změn do obchodního rejstříku, příp. rejstříku SVJ. Je potřeba úmrtí list zemřelého a výpis z KN, kde je již zapsán nový vlastník bytu, příp. ještě nějaké další listiny? Děkuji za odpověď.
Blokování opravy nájemníkem
Muze 1 najemnik blokovat opravu nefunkcniho rozvodu spolecne anteny v 1 konkretnim byte s oduvodnenim, ze zamysleny venkovni kabel bude upevnen ve strese, okapu a obvodovem zdivu domu, tj. ze o dane veci musi rozhodovat shromazdeni Spolecenstvi? variantu opravy navrhl sam dodavatel. Dotycny poslal firmu od rozdelane prace pryc. Je clenem spolecenstvi, ale neni clenem zadneho voleneho organu.
Dekuji

Poslední komentáře