Ostatní

Kontrolní komise

Vložil Anonymous, 29. Červen 2010 - 10:40 ::

Děkuji za první komentáře a rady. Jen chci upřesnit, že předsedkyně nespolupracuje se svými 2 členy. Nutí podepsat členy KK zápis z provedené kontroly, který napsala dle vlastního úsudku (nesmějí v zápisu nic změnit ani se k tomu jinak vyjádřit). Post předsedkyně výboru nechce přijmout; má neustále výtky k práci výboru, ale při hlasování o čem koliv na shromáždění vždy souhlasí a pak danou věc napadá a je nespokojená :-(. Děkuji Lucie

Kontrolní komise

Vložil Anonymous, 29. Červen 2010 - 9:29 ::

Dobrý den, mám dotaz ohledně KK. Shromáždění – někteří její členové mají zájem na tom, aby Předsedkyně KK byla odvolána ze svého postu. Může mi dát někdo dobrou praktickou radu „jak to udělat?“ Děkuji a zdraví
Lucie P.S. SVJ máme teprve od února 2010

výpočet částky do fondu oprav

Vložil Anonymous, 23. Červen 2010 - 13:11 ::

Dobrý den, chci se zepta, zda-li existuje nějaký předpis na výpočet placené částky do fondu oprav, kterým se musí sdružení vlastníků bytových jednotek řídit? Jsem vlastníkem bytové jednotky, ke které patří dvě sklepní kóje. Sdružení vlastníků schválilo pro výpočet platby částku za 1m2, která se násobí plochou bytu včetně plochy sklepní kóje. Je to správné, že částka za 1m2 je stejná, jak za obytnou plochu, tak za sklep? Děkuji za odpověď. Radim

Zápis schůze

Vložil Anonymous, 23. Červen 2010 - 6:43 ::

Dobrý den, jsem nově zvolený zapisovatel v našem domě, jsme SVJ. Chtěl bych vás poprosit zda byste mi neporadili jak má vypadat zápis z schůze, případně zda neexistuje někde vzor? … budu vám moc vděčný! Karel L.

Žaloba na nedoplatek na zálohách

Vložil Anonymous, 22. Červen 2010 - 17:50 ::

Před několika dny jsem napsal, že na mne byly podány 2 žaloby ve stejné věci, tj. neuhrazený nedoplatek za rok 2008. Zmínil jsem se, že vymáhané částky nebyly stejné, druhá byla nezanedbatelně vyšší než můj nedoplatek za rok 2008. Zjistil jsem, že ve druhé žalobě, která byla podána v lednu 2010, k nedoplatku za rok 2008 PŘIČETLI ještě nedoplatek na zálohách za rok 2009 ke dni 31.12.2009. Právě jsem obdržel vyúčtování za rok 2009 a zjistil jsem, že zálohy předepsanané na rok 2009 byly dost přepálené. Né, že bych byl v přeplatku, to zdaleka ne, ale dluh na zálohách 2009 se dost zredukoval.

odstoupení předsedy SVJ

Vložil MiIous, 22. Červen 2010 - 17:09 ::

Dobrý den, jsme relativně malé SVJ spravující 10 bytů, kde už několik let zastávám funkci předsedy SVJ. Protože mě už tato činost unavuje, rád bych s členstvím ve výboru zkončil. Nicméně nedokážu za sebe najít náhradu, protože nikdo tuto funci dělat nechce. Mám pocit že pořádný kus práce pro dům mám už za sebou a rád bych předal žezlo někomu jinému. Mohu se nějakým způsobem z funkce ve výboru vyvázat, pokud na shromáždění vlastníků nebude jmenovaný nějaký nástupce? Může mě vlastně Společenství takto nepřímo nutit k další činnosti?

prohlášení vlastníka

Vložil Jaroslav Bořický, 22. Červen 2010 - 14:44 ::

Jsme SVJ.V roce 2000 došlo na základě rozhodnutí stavebního úřadu k rozdělení bytové jednotky na dvě.Šlo původně o dvě bytové jednotky,které se sločily na základě sňatku bydlících.Jenomže došlo k rozvodu a tak se byty vrací do původního stavu.Pro zapsání do katastru požaduje Katastrální úřad 100% souhlas majitelů byt.jednotek.Podle mne ,pokud byl byt takto kolaudován v roce 2000 a nedochází ke změnám spoluvlastnických podílů,proč 100% souhlas?Pro změnu prohlášení vlastníka by měl stačit 75% souhlas.

4 vlastníci - jeden odmítá platit a spolupracovat

Vložil Anonymous, 20. Červen 2010 - 19:09 ::

Dobrý den, jelikož jsme jen 4 vlastníci jedné nemovitosti, nemusíme ze zákona zakládat SVJ, ale přesto se ptám zde, protože si už nevíme rady…jeden ze spoluvlastníků (podíl 32%) nemá peníze a tudíž se nemůže a ani nechce podílet na opravách a úpravách domu, který je v katastrofálním stavu (dům je přes 100let starý). My ostatní jsme schopni se domluvit (založili jsme fond oprav, kam pravidelně spoříme, tento čtvrtý spoluvlastník nesouhlasil a nespoří s námi) a chceme začít dům opravovat. Jedná se o důležité opravy (padající komíny, neexistující hromosvod a svody, padající štít domu, nemluvě o plísni na domě, opadané omítce, elektrice…), které dům potřebuje. Jsou nějaké prostředky, jak se domoci peněz od tohoto spoluvlastníka?

vyúčtování vodného-stočného ve SVBJ

Vložil šumová, 20. Červen 2010 - 17:25 ::

Máme založeno společné vlastnictví bytových jednotek. Pouze někteří máme vodoměry a to proto, že jsme předpokládali, že budeme platit pouze za skutečně spotřebovanou vodu. Vyúčtování ukázalo, že tomu tak není a na můj dotaz proč mi bylo sděleno, že by k tomu museli dát – cituji: milostivý souhlas ti, kteří vodoměr nemají. Je pravda, to co z toho vyplývá? Že se nevyplatí investovat do vodoměru a šetřit vodou? Co říká zákon?

Usnášení schopnost shromáždění

Vložil Cuda Borek, 19. Červen 2010 - 19:05 ::

V § 11 odst.2 zák. 72/1994 Sb. a v čl. VII. odst. 10) nařízení vlády 371/2004 Sb. se stanoví, že shromáždění je usnášení schopné, jsou-li přítomni vlastníci jednotek (členové společenství). Dotaz zní: „přítomni“ znamená, že vlastník musí být fyzicky přítomen na shromáždění anebo stačí, zastoupí-li jej jiný vlastník na základě plné moci. Děkuji.

Syndikovat obsah