Ostatní
hlasování
Prosím, můžete mě poradit…na příštím shromáždění se má volit nový výbor.Jsme dům se šesti vlastníky a část (2 vlastníci), chceme aby se zvolil místo výboru pověřený vlastník. Kolik musíme při hlasování získat %, aby jsme prosadili volbu pověřeného vlastníka před volbou nového výboru.Děkuji za odpovědi.
Dlužník - řešení problému
Dobrý den, mám dotaz ohledně dluhu.
Paní nám dlužila za roční vyúčtování za rok 2010 cca 4700 Kč. Po urgencích, že částku budeme vymáhat soudně nám v lednu 2012 zaplatila 1000 Kč. Včera jsem s ní mluvila telefonicky a ona říkala, že na sebe udělá příští měsíc insolvenci a naše Společenství tam sama zahrne – což si myslím, že samozřejmě neudělá. Předpokládám, že myslela insolvenci jako osobní bankrot. Takže bychom to měli začít aktivně řešit a mě zajímá, zda už není pozdě.
V roce 2010 prodala byt a nyní bydlí někde v podnájmu.
Dotaz na možnost použití zvukového záznamu ze shromáždění SVJ.
Dobrý den, lze pořizovat zvukový záznam ze shromáždění SVJ, přesto, že se to vůbec nelíbí výboru SVJ? Děkuji za odpověď, či případné doložení právním zdůvodněním. Jak jinak doložit průběh shromáždění, pokud pozdější zápis neodpovídá skutečnosti?
vyúčtování vodného a stočného
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak postupovat v případě, kdy spotřeba domu dle měřičů činí 1728 m3 a na patě 2472,77 m3, kdy rozdíl je 744 m3, což představuje přes 40% spotřebované vody v domácnostech a tento rozdíl je nájemníkům rozúčtován, když zjevně voda někde uniká. Tento problém byl již vloni, ale město nezjistilo, kde voda uniká a naúčtovla rozdíl nájemníkům. Proč mám platit téměř 50% spotřebované vody navíc? Dá se proti tomuto bránit? Děkuji za odpověď. Marcela D.
shromáždění zruší rozhodnutí výboru
V našem 39 let starém domě (SVJ) rozhodl výbor, že nepovolí rozšiřování elektřiny v bytech na třífázovou. Vyžaduje to totiž instalaci další skříně na velký elektroměr do společných prostor( chodbička před byty). Vlastník, který si toto nechal bez povolení výboru nainstalovat(s povolením ČEZu), se nechce s rozhodnutím výboru ( skříňku odstranit) smířit a chce, aby shromáždění toto rozhodnutí výboru zrušilo.Může takto postupovat? Děkuji. Lilipapa.
Oprava domácího telefonu
Dobrý den, potřebuji s něčím poradit. Vlastníme byt v panelovém domě v pátém(posledním) patře. Nefunguje nám domácí telefon(zvonek) po návštěvě elektrikáře nám bylo řečeno,že se musí dostat do stupaček k sousedům, kteří bydlí pod námi. A tady nastala komplikace. Když jsem navštívil suosedy tak jsem se nestačil divit bylo my řečeno, že to máme smůlu,ale že oni do svého bytu opraváře nevpustí,že je to náš problém a máme si to vyřešit jak chceme. Sousedi nás nemají v oblibě řekli nám, že jsme se v průběhu rekonstruce našeho bytu chovaly jako prasata a tak nevydí důvod nám v něčem vycházet vstříc.
Plány a rozpočty
Reklamoval jsem vyúčtování. V některých bodech byly mé požadavky splněny. Pokud se týká doložení písemných postupů a vysvětlení při výpočtu nuceného tepla a doložení odbornosti koeficientů=splněno nebylo,výbor na shromáždění dal odhlasovat původní koeficienty,platné ještě před zateplením pláště a výměnou oken. Můj návrh na osazení sušáren novými IRTN=využívá je jen polovina domu-včetně výboru a přízemních bytů=nenašel zastánce (nad prostorama s radiátory jsou platné koeficienty O,9=byty). 8 měsíců jsem si dopisoval s SVJ i správcem a neustále jsem jim dokládal, že reklamace není neoprávněná, jak uváděli.
Odpovednost za spravnost zmenoveho listu pri vyuctovani sluzeb
Dobry den, rada bych se zeptala, zda je zodpovedne za spravnost zmenoveho listu SVJ ci firma, co se nam stara o kompletni spravu domu. Po roce jsem zjistila, ze nam spravcovska firma uctuje veskere poplatky za 8osob, misto za spravne 4 osoby. Jedna se o vodu,SV, TUV, odpad, elektrinu v dome, vytah, uklid domu… Popripade na koho a jak se obratit. Dekuji Sabina
Vyúčtování
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na termíny splatnosti přeplatků/nedoplatků z vyúčtování služeb. Správce nám dnes doručil vyúčtování za loňský rok a požaduje, abychom přeplatek zaplatili do 30 dnů od doručení. Našla jsem zde ale, že přeplatky a nedoplatky se hradí do sedmi kalendářních dnů po zúčtovacím období, což je červenec. Nehledě na to, že vyúčtování jsme měli dostat nejpozději v dubnu, ale dostali jsme je až teď.
Na můj dotaz, proč máme platit nedoplatek dřív, než stanoví vyhláška, a přitom vyúčtování stabilně dostáváme pozdě, mi bylo sděleno, že dle smlouvy o správě domu a pozemku provádí správce vyúčtování záloh veškerých nákladů zaplacených od vlastníků na provoz a správu do 180 dnů od skončení zúčtovacího období.
Vyúčtování
Ve vyúčtování za rok 2011 nám předepisují k úhradě vodoměry, které byly měněny v I./Q letošního roku (byly proplaceny z DZO s tím, že se jejich úhrada promítne do vyúčtování – rok nebyl specifikován).Neměly být ve vyúčtování až za rok 2012? Děkuji.

Poslední komentáře