Ostatní

Rušení nočního klidu nájemníky

Vložil svecova.veru, 6. Leden 2013 - 7:49 ::

Dobrý den, vedle nás je byt, který jeho majitelka (členka SVJ) pronajímá. Její nájemníci nás neustále budí, za posledních 10 dní třikrát. Vždycky na sebe v noci začnou řvát apod. Dneska v noci nás ve 3:15 vzbudili vyřvávání z balkónu. Už to trvá skoro rok s menšíma přestávkama. Oni moc dobře ví, že nás budí a že je noční klid, ale nezajímá je to a i přes naše upozornění nadále pokračují. Zkoušela jsem už volat i majitelce, ale bylo to k ničemu. Dneska v noci už nás dopálili, když nám potom, co jsme jim řekli aby se ztišili, začali sprostě nadávat. Samozřejmě dneska budu volat majitelce, aby konečně napravila rušení nočního klidu, že v nájemní smlouvě snad má doložku, že jim z takového důvodu může dát výpověď. Dočetla jsem se, že je možno dále postupovat tak, že výbor SVJ zašle oficiální výzvu.

Výbor SVJ s nevlastníkem ???

Vložil Marphy (bez ověření), 5. Leden 2013 - 22:57 ::

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně členství ve výboru SVJ. Do konce funkčního období výboru zbývají necelé čtyři měsíce a jeden ze členů výboru prodal svůj byt. Otázka tedy zní, zda prodejem a tedy automatickým zánikem členství v SVJ automaticky zaniká i jeho funkce ve výboru do kterého byl řádně zvolen hlasováním. Četl jsem zde na toto a podobná témata příspěvky několik hodin a nedospěl jsem k řádné odpovědi. Někdo tvrdí, že členem výboru mohou být i nevlastníci bytu a někdo naopak, že musí. Praxe je pak různá, kdy někde jsou ve výborech jen vlastníci a jinde i nevlastníci a neřeší to. Doufám, že má otázka není moc nesrozumitelná :) jde o člena, který byl ve výboru od úplného začátku a bez tak se na jeho místo nikdo nehlásí… jde v případě, že by jeho výkon funkce ve výboru byl nemožný dojet funkční období výboru ve vdou lidech?? Když máme ve stanovách určeno, že výbor se skládá ze tří lidí, je možné když nebude chtít nikdo do výboru zvolit onu jednu osobu která nahrazuje výbor? děkuji předem za odpovědi…

Lze se nějak bránit šikaně domovního důvěrníka?

Vložil Thora (bez ověření), 5. Leden 2013 - 19:54 ::

Dobrý den,

prosím o radu. Před půl rokem jsme se přestěhovali do podnájmu bytu. Majitel, který zde dříve bydlel, fungoval v tomto domě sám jako domovní důvěrník. Již od něj jsme byli varování před konflikty, které zde míval s jednou z majitelek bytu. Po jeho odstěhování se, již zmíněná majitelka, údajně jaksi „samozvolila“ další domovní důvěrnicí. V tomto domě se pravidelně střídají všichni v úklidu společných prostor. Vždy, když přijde řada na nás, nastal již po několikáté problém. Uklízíme vždy, nestalo se, že bychom nikdy neuklidili.

Schuze bytoveho druzstva

Vložil rskrbek, 5. Leden 2013 - 10:47 ::

Dobrý den, obracím se na Vas jestli existuje nejaky zakon ze musi bytove druzstvo delat schuze a informovat najemniky o sve cinnosti.Nase druzstvo v lonskem roce nemelo schuzi protoze podle predsedy neni co resit.Predem diky za informaci. S pozdravem Richard Skrbek

POVĚŘENÝ VLASTNÍK JEDNOTEK

Vložil OLI (bez ověření), 4. Leden 2013 - 23:00 ::

Bydlím v bytě SVJ,máme pověřeného vlastníka jednotek,nastě­hovalajsem se před rokem,tak jsem ho nevolila,tento pán si dělá naprosto co chce,jsme tu další důchodci a pana rozkrádače by jsme rádi odvolali.prosím o radu jak máme postupovat?dě­kuji Marie

Získání informací od výboru SVJ

Vložil pavelh, 4. Leden 2013 - 22:46 ::

Jak lze donutit výbor SVJ, aby vydali alespoň k nahládnutí a ofocení různé dokumenty. Jedná se o prohlášení vlastníka, účetnictví(kom­pletní uzávěrku za 5 posledních let) a prezenční listiny při shromáždění, které mi jako členovi SVJ již rok, přes tři písemné a jednu osobní výzvu, předseda i členové výboru odmítají vydat. Mám nějakou páku, nebo to musí jít k soudu?

Elektroměr

Vložil Antonín (bez ověření), 4. Leden 2013 - 18:41 ::

Dobrý den,prosím vás o radu.Zakoupili jsme od ČD bytový dům.K tomuto domu patřil ještě objekt skladu a tím pádem všechno bylo napojeno na jeden elektroměr,který je umístěn v rozvodné skříni na našem domě.V době kdy my jsme dům kupovali,byl dům i sklad prodáván jako 2 samostatné budovy,ne jako celek.My jsme koupili pouze dům k bydlení a elektroměr přehlásili na sebe.V součesné době objekt skladu zakoupil jiný zájemce a nastal problém s elektroměrem,pro­tože ČD mu tento sklad prodaly s tím,že je v něm zaveden el.proud.Ten sice zaveden je,ale běží na

Zápis shromáždění

Vložil Tomáš (bez ověření), 4. Leden 2013 - 15:10 ::

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně vyhotovení zápisu shromáždění.

Před časem se u nás konalo shromáždění, byl jsem zvolen ověřovatelem.

Po pár dnech na mou žádost, jsem obdržel mail, kde v příloze byl zápis. Zápis Však obsahoval více nepřesností. Tento zápis jsem tedy nepříliš pozměnil a odeslal zpět mailem zapisovateli s tím, že pokud nebude nic namítat, nebo nebude mít další doplnění, je možné ho takto podepsat.

Zapisovatel se mi však dodnes neozval, ani na můj další dotaz, zda je tedy možné zápis podepsat.

Jsme řekl bych dům bez problémů. Věřím, že vše bude dále v pořádku, ale v tomto případě si nejsem jistý dalším postupem.

Dluh na bytě.

Vložil Martin (bez ověření), 3. Leden 2013 - 16:50 ::

Dobrý den Nevíte náhodou někdo jak postupovat v tomto případě? Společenství vlastníků bytových jednotek má problém s jedním vlastníkem Zemřela mu žena a byt se stal součástí dědického řízení. Ovšem její manžel přestal platit do fondu oprav i zálohy na energie a na bytě vzniká dluh. Nevíte jak do donutit platit nějakou legální právní cestou. Děkuji

Odměny výboru 2013

Vložil Ladis, 3. Leden 2013 - 12:36 ::

Oblíbené téma. Cíl neplatit daň která by tak jako tak byla rozkradena. Jsem důchodce se všemi důsledky. Platit daň z již zdaněných pěněz za činnost při správě vlastního majetku – nesmysl. Prosím o rady – smysluplné, jak si vyplatit odměnu bez všech těch odvodů. Jde to řešit formou nákladů, např. na telefon, dopravu apod? Prostě jak to budete řešit? Dík a prosím bez emocí.

Syndikovat obsah