Ostatní
Vypovědní doba u servisní smlouvy k výtahu
Dobrý den,
chceme změnit firmu, která nám provádí servis výtahu. Doposud jsme byli u Schindlera. Nevíte, zda má nějakou výpovědní dobu? Bohužel smlouvu nemáme momentálně k dispozici a potřebujeme to rychle řešit.
Díky
VF
Chyba v číslování jednotek v prohlášení vlastníka
Dobrý den, v pondělí jsme odevzdali na katastr Prohlášení vlastníka a dnes jsem si všiml, že je v prohlášení chyba v číslování jednotek. V přiložených schématech poschodí a v seznamu jednotek a spoluvlastnických podílů je číslování správně. V článku B – vymezení jednotek v budově je u tří jednotek prohozené číslování. Je možnost toto ještě na katastrálním úřadu změnit nebo je potřeba podat opravné prohlášení vlastníka? Děkuji za rady. Martin
poplatky pro správce
Koupila jsem byt do osobního vlastnictví, správu vykonává OSBD na základě mandátní smlouvy (práva a povinnosti smluvních stran, cena měsíčně za výkon správy atd.) a OSBD po mě požaduje poplatek za zápis nového vlastníka (prý vícenáklady spojené se zaevidováním nového vlastníka) ve výši 1200,–Kč (krásně si to schválili – myslím OSBD a nyní mi tento poplatek, který jsem odmítla uhradit zanesli do vyúčtování služeb za rok 2012. Domnívám se, že tento zápočet si nesmí bez mého písemného souhlasu dovolit. Nejsem členem OSBD, koupí jsem se stala členem společenství vlastníků jednotek, v mandátní smlouvě o této povinnosti nového vlastníka není ani zmínka, žádné další dodatky smlouvy nejsou. Domnívám se tedy, že OSBD na toto nemá právo a jedná se z jejich strany o protiprávní jednání.
Znění zákona
Nemohu nalézt srozumitelný výklad (komentář) §16, Zákona 72/1994 Sb., ve stavu k 24.4.2013.
platnost hlasování
Jak se rozhoduje v probíhajícím hlasování v případě, kdy se hlasuje o odpadech, a dva členové SVJ (se 7 hlasy ze 16, podílem 88 ze 157) se zdrží, protože mají své popelnice? Jakým způsobem lze dojít ke schválení usnesení o rozpočítávání nákladů mezi zbývajícími členy SVJ?
SVJ bez výboru
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se má postupovat v případě,kdy odstoupili všichni členové výboru SVJ a nikdo nechce do výboru vstoupit. děkuji Marta
Vyúčtování
Dobrý den, mám 2 otázky. 1.obdrželi jsme vyúčtování služeb, kde mi nesedí záloha na statutární orgány. Pokud si dobře pamatuji byla odhlasována částka 100Kč za byt, kterou pravidelně platím a nyní zde mám nedoplatek a to ve výši cca 8% z měsíční částky. Takže musím ještě uhradit za celý rok navýšení měsíční částky o 8% *12 měsíců. Je těžké si pamatovat co bylo před 4 lety na poslední schůzi neb to byla poslední schůze, která zde byla. Odhlasováno byla odměna a myslím si, že se snad udává v hrubém…zde mi to vychází, že bychom měli mít odměnu v čistém?
Rozdělení SVJ
Dobrý den všem.Jsme SVJ o 2× 23 bytech ve dvou vchodech.Máme vše co se týče elektřiny,plynu,vody,vchodů rozděleno. Náš vchod se na všem dohodne,druhý bohužel ne a jen předsedu (ženu mladší,ale chytrou) napadá,uráží a nic nechce odhlasovat. Co je všechno potřeba nebo kde by mě někdo podal informace ohledně rozdělení a co vše se musí proto udělat. 2. otázka-musí být pro rozdělení 100% vlastníků nebo by to bylo možné i nějak „obejít“ ? Ač nám druhý vchod dělá jen potíže,má neplatiče a o chování se nedá ani psát,rozdělit se nějak nechtějí,ale škodit ano nebo spíše hrát na nervy,kdo to déle vydrží i přestože si neuvědomují,že se dělá vše pro nás a předsedkyně dělá vše opravdu dobře a jedná tak jak má.
podpisy u návrhu pro změnu zápisu
Dobrý den, chci se zeptat, pokud podáváme návrh na změnu zápisu v obchodním rejstříku (jedná se o změnu členů ve výboru), kdo všechno musí návrh podepsat? Předseda výboru a 1 člen? Může to být popřípadě i právě nově zvolený a zapisovaný člen?
Děkuji a přeji hezký den
Štědrý
"Nepřizpůsobivá" sousedka
Dobrý den, prosím o radu. V bytě sousedky si její syn občas hraje takovým způsobem, že dochází k otřesům stropu a byt je v podstatě neobyvatelný. Dochází k tomu povětšinou ve večerních hodinách. O rušení nočního klidu se nejedná. Domluva bez účinku. Lze se tomu nějak bránit? Děkuji

Poslední komentáře