Ostatní

Soused (vlastník bytu) odmítá ukončit smlouvu svým nájemníkům

Vložil Petra Konvalinková, 1. Listopad 2015 - 9:48 ::

Dobrý den,jsme SVJ domu s 23 byty. Soused, který zde nebydlí, pronajímá byt mladé rodině, která svým chováním neustále obtěžuje ostatní – vulgární hádky a hlučná komunikace i v době nočního klidu, bouchání dveří, vytí psa. V poslední době také postupně zaplňují společné prostory svými věcmi ( na balkoně mají veškerý obsah ledničky již 14 dní, na chodbě nábytek ), společný balkon výhradně sami obsazují – i jejich návštěvy sem opakovaně chodí kouřit.Nájemce mne již 2× vulgárně napadnul,je vyšetřován a sledován policií z důvodu výroby a distribuce drog.Majitel bytu přes opakované ( i písemné)stížnosti stále odmítá nájemníkům ukončit smlouvu.Jak máme postupovat ?

Změna předsedajícího schůze

Vložil Daniel (bez ověření), 1. Listopad 2015 - 9:30 ::

Schůze shromáždění, kterou řídí předseda výboru tak, že nedodržuje program schůze, při pro něho nevýhodném nečekaném vývoji schůzi chce ukončit s tím, že se schůze musí opakovat, zřejmě proto, aby mohl mezitím ovlivnit některé členy pro změnu názoru v jeho prospěch.

Ve stanovách (SVJ2000) máme : Jednání shromáždění organizuje a řídí předseda výboru nebo člen výboru, kterého výbor řízením pověřil.

Výbor má 3 členy a ostatní dva by byli ochotni během takové situace pověřit jednoho z nich řízením pokračování schůze.

podivné jednání členů výboru

Vložil svj vn, 31. Říjen 2015 - 23:13 ::

Po svém zvolení v listopadu 2013 výbor SVJ po celé dva roky svého funkčního období nesvolal schůzi. Nyní, v předvečer konce funkčního období stávajícího výboru, se rozhodlo 5 vlastníků svolat schůzi a na té změnit stanovy takovým způsobem, že v podstatě „vyvlastní“ balkóny, lodžie, topná tělesa v bytech, a další, i když tyto jsou od založení SVJ 2000 ve vlastnictví jednotlivých majitelů (vlastníků)bytů. Jednotka se skládá mj. z balkónu a lodžie, vybavením jednotky jsou mj. topná tělesa – dle Prohlášení vlastníka budovy. Nejzajímavější a nejpodivnější na tom je, že 3 z 5 signatářů pozvánky – svolavatelů schůze – jsou členy výboru SVJ, včetně předsedy, a sami sebe navrhují na členy výboru pro další funkční období.

Přeměření bytu

Vložil Jandus (bez ověření), 30. Říjen 2015 - 17:11 ::

Někde jsem pochytil, že NOZ dovoluje stanovit plochu bytu jako plochu ohraničenou obvodovými stěnami bytu, bez ohledu na vestavěné příčky. Můžete mi někdo upřesnit, kde to v NOZ najdu? Děkuji.

doručení výzvy ke zpřístupnění bytu

Vložil Anonymous, 30. Říjen 2015 - 13:59 ::

Ahoj, vím že musím vyzvat nájemce písemně, aby zpřístupnil byt k provedení odečtu/výměny vodoměru/atp., atp. Jak je to s doručováním? Kdy se má za prokázané, že jsem ho vyzval?

Výnos z pronájmu společných prostor

Vložil Jitka Melicharová, 29. Říjen 2015 - 20:12 ::

Naše SVJ umožnilo na základě nájemní smlouvy pronájem prostoru na střeše, kde je umístěna anténa. Tuto anténu využívá společnost s.r.o. k šíření internetového signálu. Je SVJ povinné výnos z pronájmu dělit mezi vlastníky ? Jak správně pronájem společných prostor řešit ?

Děkuji Jitka Melicharová SVJ17581759@s­eznam.cz

pověření jiného vlastníka, výbor

Vložil Lada (bez ověření), 29. Říjen 2015 - 16:21 ::

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda je možné, aby výbor pověřil v aktuním případě jiného vlastníka SVJ, aby jednal jeho jménem? (např. předběžná schůzka s právníkem, jednání o návrhu stanov). Dále bych se chtěl zeptat, zda je možné, aby návrh stanov nechal zpracovat jen výbor, aniž by se muselo předem vše oznamovat shromáždění. Děkuji předem za odpověď.

povinnost uklízení společných prostorů v domě SVJ

Vložil Jarka Nováková (bez ověření), 29. Říjen 2015 - 15:28 ::

Dorbý den jem majitelkou bytu v domě SVJ /8byt.jednotek/, jsem plně invalidní.Nyní po mně chce SVJ abych uklízela společné prostory v domě za majitele bytu kteří v současné době v bytě nebydlí.Musím tomuto požadavku vyhovět?

Jak zjistit, co jsou spolecne prostory

Vložil Oldrich.Bar, 29. Říjen 2015 - 15:21 ::

Dobry den,

jsme dum o peti bytech ve dvou patrech. V kazdem patre je terasa – terasy jsou pristupne z bytu i ze spolecne chodby. Mohu se zeptat na radu, jak jednoduse zjistit, zda jsou tyto terasy spolecnymi prostory? Dekuji

vlastnictví stromů

Vložil šarik (bez ověření), 29. Říjen 2015 - 14:07 ::

Dobrý den, parcelu pod domem a obslužné parcely jsem získal do spoluvlastnictví bezúplatným převodem od státu. Ve smlouvě cituji: „Nabyvateli je znám současný stav nabývaných NEMOVITOSTÍ a v tomto stavu je přijímá.“ Problém je, že na parcele v bezprostřední blízkosti domu jsou vysázeny lesní stromy jako solitéry o výšce +/- 20 metrů. Tedy přijímám do vlastnictví smlouvou ještě uzavřenou za platnosti starého OZ (1964) i ty stromy, které dle mého názoru jsou věcí MOVITOU a nadále jsou vlastnictvím státu, neboť jsem nabyl dle smlouvy výslovně jen nemovitost(parcelu) a nikoliv i stromy(movitost)?

Syndikovat obsah