Ostatní
Pocet osob - vyhruzky Svj - nesmyslne pozadavky majitele
Dobry den. Bydlim jako najemnik v byte majitele a v dome SVJ. Na byt je prihlaseno trvale bydliste manzelky majitele. Mam s majitelem podepsanou smlouvu kde je uvedena 1 osoba uzivajici byt, ted me. Obcas me navstivi pritelkyne, nebo u me prespi. Navsteva tak 1 tydne, prespani 2 dny v mesici. Ve smlouve mam zakazano ptihlasit se k trvalemu bydlisti v byte. Podle spravce Svj je u me osoba videna pravidelne, tudiz se mnou zije a je u me nacerno neprihlasena. Podle tohoto spravce za me ostatni doplaci poplatky za neprihlasenou osobu, i kdyz v byte ziji prokazatelne sam. Svj majiteli vyhrozuje ze to bude nejak resit a po me chtel at se odhlasim z trvaleho bydlist, ktere mam u mamy a prihlasim si ho ke spravci bytovych jednotek (bytes) v mem bydlisti a nasledne se prihlasim jako 2 osoba k bytu.
Centrální odvětrávání
Dobrý den, potřeboval bych poradit co se týče větráku na záchodě v panelovém domě. Když ho někdo zapne začne být docela velký průvan a větrák hučí jak proudové letadlo. Teď v zimním období je to obzvlášť nepříjemné, máme malé děti, které lozí po zemi kde je průvan největší. Dalo by se to ještě přežít, kdyby ten větrák někdo nezapínal od šesté hodiny ráno pořád dokola a někdy i pozdě večer když už děti spí. Mám tip kdo takto „větrá“ ale vím, že je to velký zastánce větráku a navíc je to předseda v domě. Můžu se proti tomu nějak bránit? Také nám ten větrák bere teplo za které si všichni dost platíme.
Zastaralý prográmek Klaiex 4
Od března 2008 bylo možné získat na tomto webu zdarma naprogramované tabulky se zaúčtovaným souvislým příkladem ve verzi Klaiex 4. Příklad je z roku 2007, je zastaralý a od roku 2016 je díky novelizaci vyhlášky č. 504/2002 Sb. bez úprav účetní závěrky nepoužitelný.
Admina tohoto webu, pana Bilaka, který mi celá léta umožňoval nabízet zájemcům tuto verzi naprogramovaných tabulek zdarma, jsem včera požádala, aby tuto možnost zrušil. (Využilo ji celkem 3 480 zájemců.)
Příručku k němu jsem si už v e-shopku zrušila sama.
Upozornění, že není vhodné si objednávat zastaralou verzi prográmku, jsem uvedla i na svém webu např. na http://klaiex.webnode.cz/…bory-klaiex/
Sankce za neaktualizaci stanov SVJ podle NOZ
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda je stanovena nějaká sankce či postih, pokud stanovy našeho SVJ nebudou do 31.12.2015 aktualizovány a nebudou v souladu s NOZ? Díky za odpověď,
Kotrbatý
Prevod bytu do OV
Dobry den,
jsem clenem druzstva v nemz jsem najemcem bytove jednotky a druzstvo zaroven vlastni dva byty jenz nemaj v najmu clenove druzstva (11 jednotek celkem). Na katastru je zapsano od roku 2005 Prohlaseni vlastnika kde je vymereno vsechn 11 jednotek. Druzstvo ma ve stanovach ze clen druzstva ma krom jineho pravo na: … 10. na převod bytu nebo nebytového prostoru, jehož je nájemcem, do vlastnictví. Podmínky převodu stanoví členská schůze.
Druztsvo pri prevodu clenskeho podilu souhlasilo (ustne), ze jednotka a souvisejici podil na spolecnych prostorach a pozemku muzou byt prvedeny do OV.
zvýšení platby do FO v bytovém družstvu
Dobrý den. V našem bytovém družstvu, platíme do fondu oprav 20kč za metr čtvereční z podlahové plochy bytu. Na poslední členské schůzy přišlo představenctvo s návrhem na zvýšení platby do FO na částku 28kč/m2 . Zajímalo by mne,zdali zvýšení platby do FO je pouze v režii družstva,nebo zdali je tento proces ošetřen zákonem ? Například třeba: zvýšení je možné pouze o 30% ze stávající částky (20kč/m2) po dobu jednoho roku . Další věc je,že máme v majetku družstva dvě garáže (jsou součástí domu),které mají v nájmu dva členové družstva.Nájemci garáží momentálně platí do FO také 20kč/m2 z podlahové plochy garáže.
SOUD - SVJ vymáhá příspěvek do Fondu oprav - část 3.
1/ Usnesení soudu k doplnění – pro žalovaného 2/ Vyjádření žalobce k vyjádření žalovaného 3/ Doplnění žalovaného k usnesení soudu a k vyjádření žalobce
Viz 3× příloha
SOUD - SVJ vymáhá příspěvek do Fondu oprav - část 2.
1/ Žaloba SVJ přiložená k Platebnímu rozkazu
2/ Vyjádření žalovaného (je nutno odeslat soudu do 30 dní ode dne podání ODPORU k Platebního rozkazu soudu tj. např. ode dne odeslání ODPORU poštou)
Viz 2× příloha
SOUD - SVJ vymáhá příspěvek do Fondu oprav - část 1.
1/ příslušný soud pošle vlastníku Platební rozkaz se Žalobou SVJ
Soud pošle žalované straně (což jsem já) Dodejku typu II. – Doručování do vlastních rukou s vyloučením vložení do schránky (§ 49 odst. 5 os.ř.) – doručovatelka mne v době doručování nezastihla a žádné avízo nenechává, protože tentýž den pošta obálku vrací zpět soudu jako nedoručenou. Adresát tedy netuší, že mu přišel platební rozkaz, na který – když nepodá do tam uvedené lhůty Odpor – se stane okamžikem uplynutí lhůty k podání Odporu exekučně vymahatelným bez
sklepní kóje
V kupní smlouvě z roku 1996 máme(24 vlastníků) zapsány sklepní kóje jako součást bytu.Děláme nové prohlášení vlastníků ve kterém budou sklepní kóje patřit do společných částí domu.Spoluvlastnické podíly jsou ve výši 2,5%, 3,8% a 5,8%(bez sklepů).Plochy sklepů neodpovídají spoluvlastnickým podílům. Vlastnící požadují, aby jim byla právně zaručena velikost sklepů uvedená v kupní smlouvě.S tím všichni souhlasí,ale ti, kteří mají plochu sklepu menší než jejich spoluvlastnický podíl požadují kompenzaci.Jakým způsobem je to možné? Jednotlivé 1pokojové byty mají různou velikost sklepů, rovněž tak 2pokojové a 3pokojové.

Poslední komentáře