Ostatní

Rozhodování samotného výboru SVJ ve věcech správy domu

Vložil Arveno, 24. Únor 2016 - 18:00 ::

Do navrhu prizpusobeni stanov SVJ 72/1994 nam pravnik kteremu vybor duveruje pridal nasledujici:

Do vylucne pravomoci shromazdeni nalezi rozhodovani:

• o stavební úpravě společné části o modernizaci, rekonstrukci, stavebních úpravách a jiných podstatných změnách týkajících se společných částí domu a pozemků, převyšují-li náklady částku 200.000,– Kč v jednotlivém případě

Udelovani predchoziho souhlasu:

* k nabytí, zcizení nebo zatížení movitých věcí, jejichž hodnota převyšuje částku 100.000,– Kč.

Coz znamena, ze by do nedohledne budoucnosti mohl vybor rozhodovat o vydajich 199 000 kc v KAZDEM jednotlivem pripade (kolik za rok?) bez udani duvodu a bez predesleho schvaleni shromazdenim. Stejne tak nakup movitych veci do 99 000kc.

Inventarizace v SVJ

Vložil Joudys (bez ověření), 23. Únor 2016 - 23:38 ::

ZoÚ § 29 a § 30. Víte někdo zkušený, co lze v svj inventarizovat?

Shromáždění - diktátoři

Vložil Jaru, 23. Únor 2016 - 20:01 ::

Skončilo shromáždění a je mi z toho zle. Za správce služeb se dostavili 3 osoby, ředitelka a dvě vedoucí. Neměli jsme šanci, se sousedem, něco říct nebo se zeptat, prý na co se pořád ptám ať už jem potichu a já jsem chtěla vědět za co platíme. Byla tam i nesvépravná žena, ale jejda dnes byla svéprávna dokonce se pdepisovala. Podvod. Byli jsme v menšině tudíž přehlasování. Stalo se to co jsem očekávala, celý výbor odstoupí a za měsíc bude další shromáždění, kde se předá celá správa správci, protože ovčani tak chtějí určitě to bude ten stejný.

Funkční období

Vložil LedRL (bez ověření), 23. Únor 2016 - 19:49 ::

Ve stanovách je období pověřeného vlastníka 5 let. Vznik funkce byl v roce 2014 dle justice.cz. Je tedy funkce právoplatná a nekončila v roce 2014? Pokud byl shromážděním opět zvolen, je to poznat z výpisu na justice.cz?

Volební období

Vložil Ivča77 (bez ověření), 23. Únor 2016 - 14:37 ::

Dobrý den, je možné zvolit ve stanovách libovolné volební období výboru? Např. 10 let?

Dulhy vůči svj při dražbě

Vložil bestregards (bez ověření), 23. Únor 2016 - 13:17 ::

Přecházejí dluhy v případě koupě v dražbě z exekuce? Vystavuje SVJ potvrzení dle § 1186 odst. 1 ?

Problem se zviraty v dome

Vložil klucikm, 23. Únor 2016 - 0:00 ::

Dobry den, jsme SVJ a resime problem s jednim clovekem, ktery ma v byte kocky… Bohuzel asi nemaji zachod, nechodi s nema ven, takze potrebu delaji na podlahu atp. Zapach je obravdu hrozny a je po celem panelaku… Pokouseli jsme se resit domluvou, ale nic… Existuje nejaka moznost, jak toto napravit ?

Diky za rady

Zákaz plných mocí

Vložil gl. (bez ověření), 22. Únor 2016 - 11:41 ::

Co si myslíte o tomto ustanovení stanov?

Zastoupení člena společenství na zasedání shromáždění a při hlasování na shromáždění je možné jen fyzickou osobou, která má trvalé bydliště v domě nebo jiným členem Společenství vlastníků. Zmocnění se však vždy vztahuje na účast a hlasování jen na konkrétní shromáždění v určitý den a hodinu. Doklad o zastoupení musí mít podpis úředně ověřený nebo potvrzen předsedou nebo místopředsedou výboru Společenství vlastníků.

Katastr nemovitostí - sledování změn

Vložil Pub (bez ověření), 22. Únor 2016 - 3:09 ::

Zjistil, jsem že proběhlo již vícero změn v portfoliu, které vlastním (tam, kde jsem spoluvlastníkem v SVJ) o kterých jsem ale na email informován NEBYL. CUZK mi ale tvrdí, že email zaslalo, odkazuje na statistiku vedenou v datovém úložišti k mému cuzk-acountu a reklamaci o nezasílání emailů informujících o změně odmítá s pokazem na §20/4 vyhl.358/2013, který uvádí: „Při zaslání informace elektronickou poštou nebo prostřednictvím krátké textové zprávy Úřad odpovídá pouze za její odeslání. Uživatel odpovídá za funkčnost prostředku, který si pro zasílání zvolil.

Jsou tato ustanovení stanov v pořádku?

Vložil Nikola Scuka, 21. Únor 2016 - 20:14 ::

Na jiném místě jsem psal o našem SVJ (Problém s příliš aktivním předsedou – vloženo 19.2.-20:30) ve kterém jeden vlastník, a jeho bratr mají většinový podíl, a tak si schválili 3/4 většinou přítomných změnu stanov podle NOZ. Zajímal by mě názor ostatních diskutujících na některá ustanovení schválených stanov, které zde uvádím:

_podílet se na úhradě ztráty společenství (moje poznámka: tento bod zařazen v členských právech?)

_V souvislosti s výkonem práva nahlížet do dokumentů podle odstavce 1) písmeno e) a f) nemá člen společenství právo požadovat vydání dokumentů do jeho dispozice, ani právo

Syndikovat obsah