Ostatní

nový výbor pozastavuje platnost usnesení předcházejícího výboru schváleného Shromážděním vlastníků

Vložil František Vích (bez ověření), 1. Březen 2016 - 14:54 ::

nově zvolený výbor podrobuje zkoumání a obviňuje předsedu i za výborem řádně přijatá usnesení i za rozhodnutí schválená výročním Shromáždění vlastníků. Bez schválení Shromáždění ukládá nápravu a vrácení nákladů vynaložených například za telefon nebo elektronické spojení SVJ se správcem. Jinými slovy žádá, aby předseda nesl provozně-režijní náklady ze své odměny za funkci.

O využívání úvěru jinak

Vložil Poznamka (bez ověření), 1. Březen 2016 - 12:12 ::

Já jako laik nedokážu analyzovat zákony odborně (jako např. p. Lake), nicméně jako každý jiný s jiným odborným zaměřením, i já dokážu identifikovat nějaký princip a odhadnout záměry zákonodárce zakódované v zákazech a příkazech zákona. Je něco špatně na následující interpretaci? Začnu upřesněním celého postupu financování úvěrem. 

1. vlastníci schválili akci oprava domu a pověřili s realizací SVJ
  2. vlastníci schválili financování akce ve splátkovém režimu s využitím finančního nástroje úvěr, který sjedná SVJ s bankou

Úklidové služby pro Společentsví vlastníků

Vložil FastClear - Franchising (bez ověření), 1. Březen 2016 - 10:09 ::

Společnost Fastclear patří mezi špičku na trhu s úklidovými službami. Proškolení zaměstnanci, moderní úklidová technika, vysoká kvalita a nízké ceny, tak to je FastClear. Jako jediná společnost na českém trhu zajišťujeme veškeré úklidové práce pro firmy i domácnost a dokážeme Vám pomoci i v oblastech dalších služeb, které provádí naše ověřené partnerské firmy.

V současné době má společnost FastClear zastoupení v Praze, Plzeňském, Libereckém, Ústeckém, Karlovarském, Středočeském a Jihočeském kraji. Do budoucna bude expandovat i do dalších krajů v České republice. Působíme na trhu již od roku 2011 a nyní díky firemní restruktulizaci a novému vedení dokážeme být jedničkou na českém trhu.

Wikipedie

Vložil Rastaman (bez ověření), 29. Únor 2016 - 22:18 ::

Dobrý den,

zajímá mě názor zdejších profíků na správnost článku https://cs.wikipedia.org/…íků_jednotek

Rasta

Předseda místo výboru pro SVJ 2000

Vložil Milan (bez ověření), 29. Únor 2016 - 19:41 ::

Dobrý den, rádi bychom změnili ve stanovách SVJ 2000 statutární orgán z výboru na předsedu, podle úpravy v NOZ. Chci se zeptat, zda je to možné i pro staré SVJ, nebo je tato úprava možná jen pro nové SVJ dle NOZ. Děkuji

Na co si mám dát pozor při přebírání funkce předsedy SVJ.

Vložil předseda (bez ověření), 29. Únor 2016 - 17:32 ::

Dobrý den, v našem domě ukončil předseda SVJ svoji činnost a zůstal místopředseda a jeden člen. Do hledáčku jsem se dostal já. Samozřejmě se do toho zrovna dvakrát nehrnu. To ostatně nikdo. Nevím jestli je s funkcí spojena nějaká zodpovědnost za kterou bych mohl být i trestně stíhaný (nemyslím tím zpronevěru financí). Je v platnosti NOZ a tak jsem se chtěl zeptat:

• na co si mám dát pozor při přebírání funkce předsedy.
  • co si mám překontrolovat v účetnictví, na co si dát pozor.
  • existují některá pojištění, která mně můžou ochránit. Pročítal jsem nějaká, ale jsou tam samé výluky a co bych potřeboval, to tam není.

Odměna výboru

Vložil Totální zvědavec (bez ověření), 29. Únor 2016 - 15:05 ::

V krátké době jsem se zúčastnil hovorů, které se týkají odměn členům výboru. Je to služba spojená s užíváním bytů a je třeba , aby majítelé BJ . skládali měsíčně zálohy, nebo je to náklad , který je možné třeba hradit z příspěvků na správu domu?

Je nutno podotknout, že jsme SVJ vzniklé ze zákona 72/94 Sb. v r. 2009.

Fond oprav – odměny vyboru 5 Vložil lake, 25. Květen 2010 – 14:49

Pane laconga, jako vlastník jednotky platíte dvě zcela oddělené zálohy: (a) zálohy na služby spojené s užíváním jednotky, (b) zálohy na správu, opravy a údržbu domu.

developer odmítá předat projektovou a jinou dokumentaci -- nebyla předmětem koupě při prodeji bytových jednotek

Vložil svjsvetova5231, 29. Únor 2016 - 13:41 ::

Jsme SVJ v revitalizovaném domě, kde již všechny jednotky byly téměř rozprodané. Od developera jsme za SVJ požadoval dokumentaci Přidružené Stavební Výroby; zejména tedy dokumentace elektroinstalace, vodoinstalace, požární ochrany (PBŘS), malířských, topenářských, výtahářských, zámečnických a jiných řemesel.

Vznesenou reklamaci (nedostatek) nám zamítli. Prý z titulu kupních smluv prodávají (ne)bytové jednotky, nikoliv však projektovou dokumentaci (PD) (nebo budovu). A z to nevyplývá povinnost předávat ani prováděcí dokumentaci ani dokumentaci skutečného provedení. Dále prý mají dle stavebního zákona povinnost připravit a stavebnímu úřadu předat dokumentaci skutečného provedení, pouze stavební části, nikoliv však jednotlivých profesí. Takže nic jiného nedostaneme.

zápach po plísni v přízemí

Vložil ikenka, 29. Únor 2016 - 10:13 ::

Dobrý den,

jsme bytová jednotka 3 vchody, každý o 6 vlastnících. V březnu 2015 jsme prováděli sanaci vlhkého zdiva zevnitř. Bydlím v přízemí v krajním bytě. Pod jedním z pokojů je bývalá prádelna. Strop je tam zateplen prý už od té doby rok 1956. V tomto prostoru je pořád vlhko a zápach a táhne se zápach i do mého bytu, který je nad tímto prostorem. Letos přes zimu jsme zateplili celý dům a bude se ještě odkopávat – dělat izolace. Ale ten zápach v pokoji je nesnesitelný. Větráme i v té prádelně i v pokoji. Poradí mi někdo co s tím ? Pomůže ta izolace ?

Vybudování terasy - ošetření vlastnických práv

Vložil Petr...L, 29. Únor 2016 - 8:19 ::

Dobrý den, se SVJ jsem se dohodl na možnosti odkupu či převodu do výhradního užívání rovné střechy v bezprostřední blízkosti mojí bytové jednotky, za účelem vybudová terasy. Vybudování terasy povede k rekonstrukci střešního pláště ..cca 100 tis + další náklady na přístup atp. dalších ca 100 tis. Jaká je nejelegantnější možnost právního ošetření vlastnictví (či trvalého výhradního užívání) tak, aby to nevyvolalo zbytečné náklady (např. daň za převod nemovitosti)

1. Jaký typ ošetření vlastnictví (či stačí jen trvalé užívání?) je nejvhodnější

Syndikovat obsah