Ostatní

Pozvánka-návrh usnesení

Vložil Jiří (bez ověření), 7. Březen 2016 - 14:55 ::

Prosím o odpověď jestli je správné, když Výbor SVJ uvádí v pozvánce na Shromáždění již přímo návrhy usnesení k jednotlivým bodům (obvykle jen jeden, bez alternativy)? Takovým způsobem si prosazuje své zájmy, především pak díky těm, kteří na shromáždění nechodí.Od takových vlastníků si Výbor nechá podepsat plné moci a pak za jejich pomoci přehlasuje ostatní.Takto si například udělil vyšší odměny, odsouhlasil člena Výboru, a pod. Pokud se na samotném shromáždění objeví jiný návrh než je uveden v pozvánce, může být považováno hlasování o něm za platné, když i Plné moci byly podepsány ve vztahu k jinému obsahu pozvánky?

Sousedské majetko-právní vztahy (rozhodnutí)

Vložil Srníček M. (bez ověření), 7. Březen 2016 - 13:48 ::

Dobrý den,

v letošním roce budeme provádět revitalizaci bytového domu. Jedná se o zástavbu z 80-tých let, kde bytový dům má 4 vchody, ale z revitalizaci souhlasí pouze 3 vchody, tedy 3 jiná SVJ. K stavebnímu povolení bude potřeba majetko-právního vztahu se sousedy (4 vchod, který nebude revitalizován). Chci se zeptat jak máme postupovat při vyřízení tohoto vztahu a zda existuje případně předloha?

Děkuji za odpověď,

Srníček M.

Vystehovani po zmene majitelu bez nájemní smlouvy

Vložil Tomáš (bez ověření), 7. Březen 2016 - 11:03 ::

Dobrý den , mám dotaz můj deda je vlastníkem bytu , který chce na me přepsat tj. darovat mi ho mel ho zdědit jeho syn který bohužel umřel . A já jsem jediný další dědic . Avšak v byte žije manželka zesnulého, která neplatí žádný nájem protože nájemní smlouvu neměli ,tj jen inkaso . Nemáme sní dobre vztahy a chceme ji vystěhovat , nikdy nepracovala a je zadluzena u dědy . Můžeme ji z bytu vystěhovat? Tak aby jsme se o ni nemuseli dal starat? Tj.hledat náhradní ubytování? Atd? V byte žili 12let . A co pro me z hlediska placeni bude lepší koupit byt od dědy za simbolickou částku nebo ho nechat darovat?

změna názvu společenství

Vložil Jirka (bez ověření), 7. Březen 2016 - 9:44 ::

Dobrý den, má někdo představu, čeho všeho se změna názvu svj (podle NOZ) dotkne? Mám na mysli např. změna IČO, změna na katastru nemovitostí, banka atd. Děkuji za odpovědi. Jirka

prohlášení vlastníka

Vložil coromoro (bez ověření), 6. Březen 2016 - 23:09 ::

Prosím, co je vlastně prohlášení vlastníka – kde jej najdu – na katastru? Děkuji

Z kanceláře udělat byt

Vložil Jiří Valenta (bez ověření), 6. Březen 2016 - 21:57 ::

Zdravím, měl bych dotaz ohledně rekolaudace nebytového prostoru. Našel jsem na realitce zajímavý nebytový prostor (kancelář) a rád bych z ní udělal byt. Zásahy do dispozice by byly minimální (výstavba 2 SDK příček a rekonstrukce sociálního zařízení). Co tedy všechno obnáší tento proces? Studie oslunění asi nevýjde, prostor je částečně zapuštěn do země. Díky za info

Jsou prispevky vlastniku příjmem společenství ?

Vložil Arveno, 6. Březen 2016 - 15:50 ::

Vazeni,

v navrhu pravidel pro tvorbu rozpoctu SVJ je pouzita nasledujici rubrika a text:

"Příjmem společenství vlastníků jsou zejména:

1. příspěvky vlastníků jednotek na správu domu a pozemku
  2. úroky z prodlení přijaté od vlastníků jednotek z důvodu prodlení s platbami příspěvků na správu domu a pozemku, atd
  3. úroky z vkladů na bankovních účtech společenství vlastníků, a rada dalsich polozek.."

Dale:
„.Příjmem společenství vlastníků nejsou příjmy plynoucí z nakládání se společnými částmi, a to i v případě, že jsou hrazeny na bankovní účet společenství vlastníků; jde zejména o tyto příjmy…“

Clenstvy v SVJ a zaroven podil v Bytovem druzstvu

Vložil Machal (bez ověření), 6. Březen 2016 - 10:12 ::

Zdravim,

mozna se tady s podbnou situaci nekdo jiz setkal a dokaze mi odpovedet.

Koupil jsem byt v osobnim vlastnictví v dome kde v te dobe este nebylo zrusene bytove druzstvo. Vsichni jiz byli v SVJ ale stejne tak i DB ktere se mnelo pozdejc likvidovat. Clenstvi v SVJ preslo na mne automaticky.

Mnelo i clenstvi v BD prejit na mne? Mnela to resit nejak kupni smlouva? Je vubec mozne aby prodavajici zustal clenem BD i kdyz uz nevlastni nemovitost v danem dome?

Hezky den!

pronájem bytu

Vložil Bertik007, 6. Březen 2016 - 9:57 ::

Prosím o radu jak postupovat v případě, kdy jeden rádoby podnikatel skupuje byty a pak je pronajímá méně přispůsobivým občanům. V současné době koupil byt v našem domě a sdělil nám, že do bytu nastěhuje rómy. Prosím o jakoukoliv dobrou radu. Bertík 007

Shromáždění

Vložil Králová (bez ověření), 5. Březen 2016 - 17:36 ::

Jestli se k této mé otázce již někdo vyjadřoval, tak se omlouvám. Stanovy: Spoluvlastníci jednotky zmocní společného zástupce, který bude vykonávat jejich práva vůči společenství, což platí rovněž pro účast a hlasování na shromáždění. To platí i v případě manželů, kteří mají jednotku ve společném jmění manželů. Nebyl-li by zmocněn společný zástupce, uvede se v prezenční listině shromáždění nepřítomnost společného zástupce spoluvlastníků jednotky (v prezenční listině se vykazuje jako nepřítomnost jednoho vlastníka s velikostí hlasu připadajícího na jednotku ve spoluvlastnictví).

Syndikovat obsah