Stavební úpravy

rekonstrukce

Vložil sstanislav, 5. Říjen 2010 - 10:32 ::

Dobrý den.

Mám dotaz ohledně souhlasu s rekonstrukcí střechy.

Jsme 4 spoluvlastníci, kde 3 s rekonstrukcí souhlasí a čtvrtý dělá mrtvého brouka. Jedná se o havarijní stav, kde už zatéká do bytů a konstrukce střechy. Odborný posudek znalce jednoznačně nařizuje rekonstrukci. Zákon říká, že k sohlasu stačí 75% vlastníků bytových jednotek – tedy alespoň 3 ze 4? Myslí se tím počet vlastníků nebo záleží na velikosti podílů?

Děkuji za odpověď.

sstanislav

Nebytové prostory - převedení do vlastnictví

Vložil Anonymous, 1. Říjen 2010 - 22:39 ::

Dobrý den,

chtěl bych požádat o radu. Jak mám postupovat při převedení nebytových půdních prostor do osobního vlastnictví? Prostory nejsou uvedeny v prohlášení vlastníka budovy. Vlastníkem budovy je SVJ.

Děkuji

M.

sanace střešní nástavby

Vložil Anonymous, 30. Září 2010 - 13:48 ::

Koupili jsme byt do os.vl., střešní nástavbu na panelovém domě/83% družstevní/.
Nyní po 7-letech užívání,kdy nám neustále zatíká,bylo zjištěno, že celá nástavba potřebuje sanaci. Máme vypr. proj dokumentaci,kde má dojít k celkovému vnitřnímu vybourání a následnému vybudování nových podlah, příček a stropů.Na sanaci se máme podílet podílem vlastníka,ale družstvo nám nechce uvést byt do pův.stavu./Plovoucí podlahy,atyp.vest. skříně atd. které jsme si za domu užívání pořídily/.Dále prosazuje firmu, která má dvojnásobný rozpočet oprav,než který jsme si nechali vypracovat my.Jde se nějak bránit?

Zateplení domu

Vložil Pavel, 26. Září 2010 - 22:10 ::

V poslední době se zde vyskytly příspěvky zpochybňující smysl zateplení, resp. jeho financování úvěrem. Dále se zde vyskytla pochybnost, jak zateplení schválit.

Účelem zateplení není jen úspora energie, a tím snížení nákladů, ale i ochrana pláště domu a zvýšení estetické úrovně bydlení. Poslední dvě funkce zateplení se špatně měří, ale jsou.

Vlastní úspora nákladů je obtížně měřitelná, protože úvěry bývají spíše dlouhodobé a cenový výhled je velmi krátkodobý. S velkou pravděpodobností lze ale konstatovat, že ceny tepla půjdou nahoru.

Zápis ze schůze - zateplení půdy

Vložil ufina, 20. Září 2010 - 13:16 ::

Dobrý den, před více než rokem jsme zakoupili byt v domě se SVJ. Od té doby se v domě ani jednou nekonalo shromáždění vlastníků, pouze jakési schůze, kde se většinou sejde pár lidí a navzájem se hádají, zápisy ze schůzí též neexistují, čili na schůze jsem přestala chodit… Nyní se v domě proslýchá, že se bude provádět zateplení půdních prostor, zazvonil u nás dokonce soused, abychom mu prý zaplatili určitou částku za úklid půdy, kterého jsme se neúčastnili, jelikož tyto prostory nevyužíváme. Žádala jsem tedy o zápis z poslední schůze, abychom alespoň věděli, co se bude zateplovat, jak a za jakou částku…

opravy balkonů

Vložil Anonymous, 15. Září 2010 - 18:45 ::

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli je protizákonná oprava všech balkonů v domě.Byla původně odsouhlasena všemi členy společenství,ale nyní si jeden z členů najal právního zastupce a chce společenství žalovat.Děkuji

zelená úsporám

Vložil Miroslav Benedík, 13. Září 2010 - 21:33 ::

Jsme přihlášeni a zaregistrováni do programu „zelená úsporám“ kategorie A.Všichni souhlasili ,podepsali příslušné dokumenty souhlasného postupu,žádost o úvěr máme podepsané smlouvy a jsme před zahájením akce.Problém spočívá v tom,že někteří vznášejí připomínky o splácení úvěru.Akci již zastavit nelze.Hlavní problém je v tom,že dům SVJ má 1 hlavní vchod pro 5 vlastníků a 3 individuální vchody do bytu.Výměna všech dveří je nezbytná.Spadají všechny vchodové dveře do společných prostor,nebo do režimu hrazení z fondu oprav? Nebo si musí dveře pro individuální vchody hradit každý sám? Díky za radu.

stoupacky

Vložil Anonymous, 13. Září 2010 - 17:56 ::

pani Jano1..zrejme ten,kdo nesoulasi s Vasi odpovedi je podle Vas „minusovac“. Tuto frazi od Vas jsem dnes jiz shledla u vice Vasich odpovedi-jestli se tomu odpovedi vubec da rikat.Doporucuji Vam hledat si jíne zamestnani-uplne souhlasim s panem Vaclavem,ktery reagoval tak jak uvedeno.A Vam pane Vaclaven tleskam!!!Jen doufam,ze az budu mit opet nekdy dotaz,ze mi odpovi nekdo vice informovany.Praci zdar a Vasim frazim 3×.

stoupacky

Vložil Anonymous, 13. Září 2010 - 16:08 ::

Dekuji pani Jane1 za odpoved.K tomuto tematu bych jeste rada dodala a zaroven zazadala o odpoved:nemam ani v nejmensim tuseni,kolika penezi fond disponuje ani kolik bude stat vymena novych stoupacek.Rada bych vedela,zda mohu nahlednout do evidence faktur,na co se vlastne penize cerpaji.Dale by me zajimalo,kdo ma pravo s penezi hospodarit a kdo o jejich cerpani rozhoduje-na baraku se totiz nesvolavaji zadne schuze,ale neustale se provadi nejake viditelne upravy-napr.nove zabradli,nove postovni schranky,nove teraso pred vstupem do baraku,plechove strisky na drevenem plote,zdene vyklenky pro pope

stoupacky

Vložil Anonymous, 13. Září 2010 - 13:52 ::

Dobry den.Mam dotaz a rada bych znala odpoved.Bydlim v druzst.byte-jsem najemnikem,ne vlastnikem.„Na­jem“platim do fondu oprav.Odsouhlasili jsme vymenu stoupacek ve vsech byt.jednotkach/20/,re­konstr.probeh­ne v mesici rijnu.Bylo nam sdeleno,ze veskere stavebni upravy-vybourani,nove stoupacky a nasledne zednicke prace se budou hradit z fondu oprav.To je v poradku.Nicmene timto zasahem se ponici veskere dlazebni oblozeni sten a podlahy-obklady budou znicene.Bylo nam receno,ze nove oblozeni si musime na vlastni naklady zakoupit a z fondu oprav tyto nebudou hrazeny.Domnivam se,ze tento postup neni s

Syndikovat obsah