Vložil MartinII, 22. Říjen 2018 - 15:50

„Technická místnost – sklad paliva u kotelny- byla rozdělena na 4 casti a prodána původním vlastníkem (firma) čtyřem z 20ti vlastníků. Ti si prostory upravili na 4 garáže, zkolaudováno cca 2006, ale nebyla změna promítnuta do prohlášení. Teď převzala správu profesionální firma a dává laiky vedenou agendu do pořádku. V prohlášení jsou tech.místnosti vedeny, jako příslušenství k bytu. Jak je to možné změnit v prohlášení? “

Pokud to máte zkolaudováno (jako garáže) jak píšete, ale v Prohlášení to je u bytu vedeno jako příslušenství bytu, tak nevím zda je nutné měnit Prohlášení, ale je třeba katastru nahlásit (smlouva o prodeji-koupi skladu paliva od původního vlastníka a rozdělení na 4 jednotky, a kolaudace na garáže), že dotyční vlastní krom BJ také nebytovou jednotku.

Prohlášení se mění souhlasem všech. Seženete souhlas všech ? Nesoulad Prohlášení se skutečností snad ani nijak úřady nepostihují. Ale změnit v LV příslušenství bytu na samostatnou jednotku je asi podstatnější. Kdyby nic jiného, tak pro případ možného dalšího prodeje, dědění bytu, zástavy apod.

Přečtěte si zde např.

www.portalsvj.cz/…ivani-stavby

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.