Vložil Matějka Jaroslav, 19. Srpen 2010 - 21:15

Vážený Konevova_UL,

postupujete potřebné informace k dotazu po troškách a po té chcete polemizovat.

Zveřejněte celý text:

  • Nájemní smlouvy na daný prostor.
  • Kupní smlouvy na dodávku tepla včetně všech příloh.

Skutečnost, že přes VS vede vaše vodovodní přípojka, měla být ošetřena v nájemní smlouvě, včetně podmínek k jejímu přístupu. Za vybavení dané pronajaté místnosti VS plně odpovídá nájemce a není žádného právního důvodu, aby mu tam kdykoliv chodil pronajímatel místnosti. VS je vybrané technické zařízení ke kterému je zakázán přístup neoprávněných/nez­nalých osob v souladu s „Provozním řádem VS“. (Analogie: Kdybych vám pronajímal byt nebo prostory k podnikání-obchod, tak by jste mi také dal klíče, abych mohl kdykoliv bez vašeho vědomí přijít do svého majetku?)

To, že vodovodní přípojka není dostatečně chráněna před teplem je váš problém.

Technologie/strojní vybavení VS není váš majetek. V kupní smlouvě, ale i v nájemní smlouvě, by přesně mělo být stanoveno, kde začíná otopná soustava vašeho domu; to jsou většinou hlavní uzavírací armatury na výstupu z VS.

Provozovatel VS je pojištěn a za provoz VS plně odpovídá, včetně případných škod způsobených jiným „osobám“ z jakéhokoliv důvodu.

Paní Jana1 čerpá z cenových rozhodnutí ERÚ; nastudujte je a po té polemizujte. Tato max cena nájmu v Kč/GJ je včetně technologie.

Zásadně prosím rozlišujte vztah:

  • pronajímatel x nájemce,
  • prodávající x kupující.

Ikdyž se jedná o stejné osoby, jedná se vždy ale o jiný právní vztah na základě jiných zákoných norem.

Nic vám nebrání, aby jste ukončili nájemní vztah. Vlastník ať si technologie VS demontuje a vy si pořiďte svoji nebo od vlastníka tuto technologie VS odkupte. Poté budete pouze nakupovat teplo a provozovat si VS sami, máte-li oprávnění.

Pro některé domy ve správě BD či SVJ, pro které vykonáváme na základě mandátní smlouvy svěřené činnosti (správu) tak konáme a není problém. Jednotková cena nakoupeného tepla v dané lokalitě se poté navyšuje o oprávněné náklady dané VS. (Kdo tak nečiní a ponechává el.energii ve společné energii domu a ostatní náklady VS hradí z tzv.FO, postupuje chybně v rozporu s cenovými rozhodnutími ERÚ a zkresluje/snižuje neoprávněně skutečnou jednotkovou cenu tepla v Kč/GJ.)

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.