Vložil lake, 28. Březen 2010 - 2:57

Hloždo,

celou věc komplikujete. Píšete, že chcete dosáhnout "písemnou dohodu", avšak nevím proč, je to nerealistický cíl. Dohoda je pro nesouhlas největších bytů nejspíše neprůchodná a Vám je ostatně k ničemu.

Jde jen o to, aby Vaše náklady na správu, opravy a údržbu byly napříště placeny podle spoluvlastnických podílů. K tomu ovšem žádnou dohodu nepotřebujete. Postačí doporučený dopis adresovaný SVJ k rukám předsedy výboru, v němž nadále odmítnete placení jinak než podle spoluvlastnických podílů (§ 15 odst. 1 ZoVB). Není vyloučeno, že věc musí být projednána i na shromáždění (záleží na tom, zda jste si o tom všichni něco schválili či ne).

Když hovořím o nákladech na správu, míním tím i odměny členům výboru včetně odvodů zdravotního pojištění, náklady na pojištění domu, na vedení účetnictví, na rozúčtování a každoroční vyúčtování. Proto jsem Vám doporučil ve vašem SVJ jasně oddělit náklady na správu od nákladů na služby, protože v tom nemáte jasno (doporučení, které jiný věci neznalý diskutující později zpochybnil).

Netuším jak jste dospěla ke spojení způsobu přispívání s dotacemi a možností úvěru. Způsob přispívání a vedení účetnictví jsou dvě zcela odlišné věci. Společné nemají nic, vydáváte se do slepé uličky. Je možno bezchybně účtovat i o nesprávně stanovených zálohách.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.