Vložil Petr, 9. Únor 2024 - 14:33

Citujte ze stanov, co máte o vstupu do bytu.

Práva a povinnosti vlastníka jednotky

§ 1176

Vznikem vlastnického práva … vzniká vlastníku jednotky povinnost řídit se pravidly pro správu domu a pozemku a užívání společných částí, …

§ 1182

(1)

(2) Upravuje-li vlastník … stavebně svůj byt, umožní osobě odpovědné za správu domu na základě její předchozí výzvy ověření, zda … .

§ 1183

(1) Vlastník jednotky se zdrží všeho, co brání údržbě, opravě, úpravě, …; jsou-li prováděny uvnitř bytu nebo …, umožní do nich přístup, . To platí i pro umístění, údržbu a kontrolu zařízení pro měření spotřeby vody, plynu, tepla a jiných energií.

  • – – – – – – – – – – – –

zde v diskusi

www.portalsvj.cz/…upit-do-bytu

Vstup do bytu Vložil Pavel, 26. Září 2016 – 11:54

NOZ je soukromoprávní předpis u kterého platí, že co není zakázáno je dovoleno.

V NOZ nenajdete, že člen výboru nesmí vstupovat do jiných jednotek, takže tam vstupovat může za nějakých předem definovaných podmínek uvedených nejčastěji ve stanovách.

Vložil Jan C (bez ověření), 27. Říjen 2018 – 0:13

Vstup do obydlí je ústavněprávní záležitost, nikoliv soukromé právo. Do obydlí není povoleno vstupovat bez souhlasu toho, kdo v něm bydlí, přičemž výjimku může stanovit pouze zákon, nikoliv Stanovy. Jdětě se bodnout,

www.portalsvj.cz/…stup-do-bytu Dotaz – vstup do bytu 1

Vložil lake, 1. Prosinec 2010 – 16:56

Soud v žádném případě nepovyšuje ZoVB nad Listinu základních práv a svobod. Váš problém je v tom, že jste nečetl LZPS. Zde je článek 12 odst. 3:

„Jiné zásahy do nedotknutelnosti obydlí mohou být zákonem dovoleny, jen je-li to v demokratické společnosti nezbytné pro ochranu života nebo zdraví osob, pro ochranu práv a svobod druhých anebo pro odvrácení závažného ohrožení veřejné bezpečnosti a pořádku. “

Svoboda není bezbřehá a neplatí, že za dveřmi bytu si může dělat kdo chce co chce bez ohledu na ostatní. LZPS proto pamatuje nejen na nedotknutelnost obydlí, ale i na její nutná zákonná omezení.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.