Vložil Rachid, 25. Prosinec 2023 - 13:26

Nepotřebujete žádný souhlas výboru. Nepotřebujete žádný souhlas SVJ. Jestliže nelze získat souhlas většiny hlasů vlastníků jednotek, pak SVJ nepodepíše projektovou dokumentaci pro stavební úřad.

Děkuji moc za odpověď. Měl jsem souhlas jednoho nadšeného spoluvlastníka, který pak podlehl nátlaku ze strany vedení SVJ a s omluvou mi oznámil změnu svého postoje a odvolal podepsaný souhlas.

Zájemce /člen SVJ/ o koupi mého nebytového prostoru na nás pravidelně volá policii pod záminkou toho, že provádíme stavební úpravy, což se nezakládá na pravdě. Úřednice SÚ tvrdila na začátku roku při podání žádosti o změnu užívání, že když SVJ nepředloží relevantní důvody k nesouhlasu, tak to smete ze stolu a vydá souhlas.

Po 5 měsících čekání otočila a trvala na předložení dokonce 100% souhlasu spoluvlastníků SVJ. Úřednice byla v létě odejita z úřadu a začali jsme nové kolo s jinou dámou ze SÚ, které bohužel vázne na souhlasu SVJ!!

Kontrol a stavebních prohlídek ze strany SÚ vyvolané SVJ bylo nespočet, což mělo za následek, že SÚ se mnou zahájilo správní řízení o odstranění stavby, které bylo přerušeno, protože jsem podal žádost o dodatečné povolení stavebních prací.

V tomto případě jsem opět získal všechna potřebná závazná stanoviska / hygieny, hasiči, životní prostředí, odbor správních činností, odbor rozvoje/, jedině se doteď oficiálně výbor SVJ nevyjádřilo i když do emailu mi napsali, že mi nikdy to neschválí ani jako členové SVJ, ani jako společenství. Podaná žádost o dodatečné povolení stavebních prací se tyká změny užívání z klasické lékárny na lékárnu přírodní s možností posezení a ochutnávání zdravé stravy.

To platí bez rozdílu zda jste to odeslal ZM (Zorro Mstiteli), BS (Batmanovi a Spidermanovi), nebo tomu tajemnému DS.

Přes DS /datovou schránku/ jsem zaslal výboru požadované čestné prohlášení k výměně kabelu. Máte pravdu, že tomu nic nebrání, když jsem v podstatě splnil to, co po mně chtěli. S úctou

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.