Vložil Justitianus, 27. Duben 2023 - 8:00
  • P_V: „Skutečnou výši nákladů za roční období stanovíme jak? Tu nikdo nezná, ani vodárny.“

Ale no tak!!! Trojčlenka se probírá ve čtvrté třídě základní školy.

Jednotkovou cenu vodného a stočného znáte z dodavatelských faktur. Náměr patního (fakturačního) vodoměru znáte z faktur, nebo si jej odečtete sám na Silvestra o půlnoci. (Tedy pokud nejste slepý houslista; to byste musel požádat o odečet krásnou jednorukou harmonikářku, nebo toho jejího cvičeného pudlíka; viz https://www.alamy.com/…1276059.html.)


Mohu se stoprocentní jistotou říci, že pokus zařadit do nákladů roku 2022 doplatkovou fakturu za rok 2021 – to byl POKUS O PODVOD. Služba „dodávka vody“ za rok 2021 je už dávno uzavřena:

  • Vyúčtování za rok 2021 bylo doručeno příjemci služeb nejpozději do dne 30. dubna 2022 (§ 7/1 zákona). Doplatková faktura vystavená v březnu 2022 měla být zahrnuta právě tam.
  • Finanční vyrovnání za rok 2021 provedli poskytovatel a příjemce služeb v dohodnuté lhůtě, nejpozději to mělo být skončeno do dne 31. srpna 2022 (§7/3 zákona).

Je tedy nepřípustné vytahovat stejného králíka z klobouku podruhé o rok později. Není možné zahrnovat do nákladů roku 2022 náklady na vodné a stočné za předchozí roky. Tohle fakt musím vysvětlovat dospělým lidem?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.