Vložil MartinII, 12. Březen 2021 - 8:16

„… náš byt sousedí se společenskou místností. Pokud bychom tento pokoj odkoupili, měli bychom další pokoj… . Jsem oslovila všechny majitele bytových jednotek zda by s odprodejem souhlasili, ale prozatím neodpověděli všichni. Dali jsme nabídku 200 000Kč za pokoj, ale bylo mi sděleno, že to není takto jednoduché, že cena se bude odvíjet od celkové hodnoty panelového domu a pak nějakým propočtem vyjde cena a prodejní cena může být ±5% z odhadu. Místnost … může mít cca 3×4 metry asi. Bylo mi řečeno, že vlastně všem majitelům se pak změní podílové vlastnictví …“

Nevím zda je změna LV nutná. Upřímně řečeno, píšete „pokoj“ aniž jste se namáhala nahlédnout do Prohlášení nebo na cuzk.cz, zda místnost patří mezi společné plochy nebo nikoli. Pravda je, že netvrdíte, že to je společná plocha. Pokud není společnou plochou ale má své „číslo“, výměru a typ jednotky, tak by se LV neměnili (aspoň já si myslím). I když „paní z BD“ by tomu měla rozumět lépe.

Pkud jde o počet vlastníků „dům má 23 bytových jednotek (někde jsou třeba i 3 spolumajitele, někde jen 1, takže cca 50 spolumajitelů“, tak to jste si spočetla sama nebo to tvrdí „paní z BD“ ?

Pokud vidím u nás v domě, že byt, který má 2 spolumajitele má jen 1× LV (nikoli 2), tak nechápu jak by 23 BJ mělo 50 LV které se mají měnit.

Měla byste zpracovat dotaz pečlivěji, když chcete smysluplnou radu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.