Vložil zdeseny clen SVJ, 24. Únor 2019 - 19:38

Protože dle soudců podle české justice musíte ve lhůtě napadnout usnesení a žádat soud o vyslovení neplatnosti. Pokud nepůjde o multimilónovou investici, schválení účetní uzávěrky či volbu výboru budou soudci zkoumat důležitost a vyhodí vás pro absenci „důležitého důvodu“. I kdyby jste narazil prvoinstančně na soudce, co bude chtít respektovat právo, „orlové práva a spravedlnosti“ z vyšších soudů mu to vrátí a donutí ho respektovat jejich pomýlený výklad. Pak na to buď rezignujete, nebo dojdete přes KS, VS, NS a ÚS až k ESLP. Nebude to levné a přijdete o všechny iluze o české justici, nicméně budete mít dobrý pocit, že bráníte právo před soudci, protože jejich současné rozhodování je v rozporu s právem na přístup k soudu zaručenému článkem 6 úmluvy. Věřím, že ESLP to nakonec zvrátí, záležitosti „důležitého důvodu“ k němu došly prvně až letos a zatím tam leží 2 stížnosti.

Pokud byste chtěl jít touto cestou, napište, pomůžeme vám bezplatně.

Pokud budete chtít rezignovat a přizpůsobit se pomýlenému náhledu soudců, kteří bez mrknutí ignorují soulad se zákonem a odmítají jej přezkoumávat i u záležitostí v řádu statisíců Kč u SVJ s odkazem na „nedůležitost“, pochopím to.

Jinak dle práva lze usnesení považovat za neplatné i bez soudního rozhodnutí u § 245.

§ 245

Na usnesení členské schůze nebo jiného orgánu, které se příčí dobrým mravům, nebo mění stanovy tak, že jejich obsah odporuje donucujícím ustanovením zákona, se hledí, jako by nebylo přijato. To platí i v případě, že bylo přijato usnesení v záležitosti, o které tento orgán nemá působnost rozhodnout.

Ale mám za to, že i v tomto případě se u českých soudců dočkáte nesmyslů typu § 1209 je speciální ustanovení k § 258 a analogicky pomýlení dovodí § 1209 jako speciální k § 245 a dopadnete stejně.

V loňském roce u ÚS ČR v záležitostech SVJ bez mrknutí oka soudců a bez odůvodnění, tedy v rozporu s vlastní konstantní judikaturou ÚS, prošlo jako v pořádku podvádění v zápisech, absence usnášeníschopnosti, rozhodování v rozporu se stanovami, dvě další stížnosti na ÚS leží a dopadnou nejspíše stejně. Dle české justice když si tedy do zápisu jeho tvůrce napíše cokoliv a ani se na schůzi o tomto vůbec hlasovat nemuselo, tak pokud to soudci nebude připadat důležité (a důležité není téměř nic), vyhodí vás.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.