Vložil HajdyHou (bez ověření), 4. Únor 2017 - 4:38

SVJ má povinnost zajišťovat toliko co ve stanovách je.

Sám nevím o případu jak by mělo být právně v cajku, když by se společenství usneslo, že NEBUDE dodávat vodu a že si jí má každý zajistit samostatně. Míním, že do s ohledem na zákon o vodě udělat nelze,

protože předávací místo a také FAKTURAČNÍ měřidlo pro předávku vody externím dodavatelem je na patě domu, a vnitřním rozvodem se přivádí do konečných OM, kterým předchází POMĚROVÉ měřidlo.

protože elektřina je dodavatelem vedeno vnitřním rozvodem až k předávacímu místu (před bytem), který je doplněn FAKTURAČNÍM měřidlem.

V obou případech NENÍ SVJ dodavatelem ani není ani majitelem „sítí“. Proto nemůže ani činit z popudu svého ani z popudu shromáždění (usnesení), kroky k zamezení konzumace služeb, kterých NENÍ VÝHRADNÍM dodavatelem. Nepochybně se může domáhat plnění závazků soudně. Jakýkoli jiný způsob vždy ale naplní nějakou tu skutkovou podstatu trestného činu (i ten „mincovní automat“ co jsem zde zmínil, protože není vůbec těžké rozpracovat tuto „technologii zvůle“ třeba na „zamřížování vchodu do bytu a vybavení mříže dálkově ovládaným zámkem“ tomu kdo v našem mikro-teroristáně nebude „cvakat-pantoflem“).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.