Vložil TN (bez ověření), 19. Leden 2017 - 14:18

Inženýra jen tehdy, pokud ve výboru bude někdo, kdo ho ohlídá.

Uvedu namátkově dva příklady, pro vysvětlení zmíním, že pronajímám několik bytů, takže sleduji situaci ve více domech.

Byl jsem na schůzi, kde předseda (stavební inženýr) oznamuje, že jeden z členů 7-členného výboru rezignoval a protože výbor je kolektivní orgán, musí zrušit pozici i dalšího člena, aby zůstal lichý počet (nenašel se kandidát na 7. pozici), nicméně ale nikdo z šesti nechce odstoupit, proto se bude hlasovat na schůzi. Tak jsem se zvedl a sdělil, že přece zákon nic o sudém či lichém počtu neříká, ani z judikatury zákaz sudého počtu nevyplývá a že dokonce NOZ přímo přispouští sudý počet, když dává možnost do stanov včlenit ustanovení, že při dosažení rovnosti hlasů rozhodne hlas předsedy. Tak jsme začali listovat zákonem, načež po nalezení pan předseda konstatoval, že se to netýká společenství vlastníků, ale právnických osob :-)

Příklad druhý. Vloni mi poštou do vlastních rukou doputoval dvoustránkový formulář „Zápis do evidence obyvatel“. Máme prý vyplnit všechny minulé a současné bydlící, u každého uvést spoustu údajů vč. národnosti, zaměstnavatele a rodinného vztahu (asi si ve výboru chtějí malovat rodokmeny) a dodat kopie nájemních smluv. Tak mu volám, že přece jsem jména a kontakty na nájemníky už oznamoval, bylo mi vysvětleno, že pro efektivní správu domu potřebují znát přesné i historické obsazení bytů, pochopil jsem, že chtějí znovuzavést pasporty bytů. Nic jsem nedodal, tak očekávám udělení pokuty 5000 Kč, kterou si předloni ve stanovách schválili (já hlasoval proti).

Abych nebyl nařčen ze zaujatosti, dům řídí jinak dobře, nic proti předsedovi nemám, ale občas si dokáže vymyslet neuvěřitelné blbosti a přichází s takovými myšlenkovými konstrukcemi, že prostě nechápu, odkud na to mohl přijít :-)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.