Vložil Cyril (bez ověření), 28. Únor 2016 - 15:01

Pane lake,

Děkuji za Vaši odpověď i informace.

  • Nepřesně jsem se vyjádřil: otázka je formulována pro jednotky(2000) v SVJ(2012-za základě odsouhlasení stanov změněných podle NOZ v r. 2014)

Stanovy nebyly přijaty souhlasným projevem vůle VŠECH vlastníků jednotek. Ovšem teď mají všichni, co schválila menšina 25,1%.

Beru na vědomí Vaše vyjádření o nesmyslu „rezerv na mimořádné situace“, i když rozpočet našeho SVJ obsahuje položku „rezerva mimořádné náklady“ (č. účtu 588 00).

Dlouhodobý plán oprav neexistuje. Donkichotské snažení o jeho vytvoření výborem a schválení zatím naráží na nevymahatelnost práv vlastníka.

Díky výši stanovených záloh mělo SVJ vytvořeny prostředky, o kterých jsem se domníval, že jsou nezcizitelně určeny na větší opravy v budoucnu.

Ovšem zapracoval NOZ a nový výbor nastoupil nový kurz. Vaše varování před šmejdy pro mě přišlo pozdě. Na rozdíl od jiných návštěvníků této diskuse ale vím, o co „go“.

PROSBA

Využívám Váš server a nemám právo nic požadovat. Pokud bych ale mohl mít podnět, pak bych dal ke zvážení, zda by bylo možno:

– do rubriky POJMY zahrnout i definici týkající se příspěvků na správu a dlouhodobých záloh, aby se potlačilo používání pojmu „fond oprav“.

Děkuji Vám.

Cyril

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.