Vložil Schánilová Irena (bez ověření), 11. Září 2010 - 12:07

Dobrý den, mám na Vás velikou prosbu.

Nedávno jsme odkoupili do OV městské byty.Shromáždění vlastníku ustanovilo výbor a předseda našeho SVJ nám vnucuje,že správu služeb nám bude vykonávat bytové družstvo a současně se službama nám bude spravovat i Fond oprav SVJ! Správci služeb,tj.bytovému družstvu, chce předseda udělit veškerá dispoziční práva k našemu účtu SVJ ! Chce aby správce služeb spravoval i Náš Fond oprav! Podle mého názoru je to velmi riskantní a jsem přesvědčena, že správu Fondu oprav SVJ by mělo vykonávat jen a jen společenství vlastníků a nikoliv bytové družstvo! Jsme vlastníky bytů a podílů na domě a nikoliv podílů družstevních !!!

Na náš účet to,je účet SVJ, by neměl mít,podle mého názoru přístup nikdo cizí, vzhledem k situaci, kterou máme možnost denně shlédnout ve všech mediích,kdy se vykrádají účty a tunelují bytová družstva! Od předsedy mi toto jeho jednání příjde jako obrovsky lehkomyslné a naprosto nezodpovědné! Jenže shromáždění vlastníků mu dává za pravdu a já sama nevím jak to těm starým lidem vysvětlit, jaká rizika z tohoto neuváženého jednání předsedy SVJ, Nám hrozí! Nejsou schopni pochopit to obrovské riziko, možnosti vykradení našeho společného účtu!

Představovala jsem si to tak, že my, si na základě předpisu měsíčních plateb za služby zadáme na našem účtu trvalý příkaz a eventuélní nedoplatky ročního vyúčtování se zaplatí z účtu jednorázově příkazem opět z účtu! Poraďte mi prosím jak ostatní vlastníky přesvědčit?

Je obvyklou praxí, u SVJ,že jejich Fondy oprav, spravují správci služeb a Tito správci, ( v Našem případě byt.družstvo) má veškerá dispoziční práva k našemu účtu SVJ???

Moc se toho obávám! Poradíte mi prosím jak tuto věc řešit? Děkuji moc za radu S pozdravem Schánilová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.