Vložil lake, 20. Srpen 2014 - 18:57

Pane Kolovrate,
prosím přestaňte s těmi nesmysly o „fondu oprav“. Pokud snad nemáte rozum průměrného člověka podle § 4 odst. 1 NOZ, můžete si alespoň přečíst, co o fondech právnické osoby praví právní předpisy. Nebo si přečtěte co bylo o věci napsáno jinde: http://www.portalsvj.cz/…u-fond-oprav.

Co zde popisujete nejsou zálohy na správu domu, které se běžně vybírají v 55000 SVJ(2000) v souladu se zákonem. Opakuji, že pokusíte-li se dát rozumnému vlastníkovi jednotky předpis označený „fond oprav“, měl by Vám ten papír hodit okamžitě na hlavu a nic neplatit. Až mu dáte skutečný rozpis záloh na správu domu, nebude povinen z toho hradit nic, co je spojeno s minulými dluhy SVJ či s dluhem jiné osoby. Ten si vymáhejte i nadále na dlužníkovi.

Vidím, že nerozumíte právní ani ekonomické problematice, a neznáte dokonce ani právní předpisy. Od 1.1.2014 již ale i taková osoba jako Vy je plně odpovědná za to, zda postupuje s péčí řádného hospodáře. Nejste-li toho schopen, zákon Vám ukládá, abyste z toho vyvodil důsledky.

89/2012 Sb. § 159
(1) Kdo přijme funkci člena voleného orgánu, zavazuje se, že ji bude vykonávat s nezbytnou loajalitou i s potřebnými znalostmi a pečlivostí. Má se za to, že jedná nedbale, kdo není této péče řádného hospodáře schopen, ač to musel zjistit při přijetí funkce nebo při jejím výkonu, a nevyvodí z toho pro sebe důsledky.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.