Vložil David Prchal, 9. Březen 2008 - 20:26

Vážený pane L.P.

Jsme SVJ ze 102 b.j. a nechali jsme si namontovat hydraulické vyvážení otopné soustavy a z regulovat topení. Nejenom, že to přineslo značné tepelné úspory, ale podmínkou a to zdůrazňuji podmínkou bylo omezení jednotlivých radiatoru a stupaček „pod termostatickými hlavicemi“. Toto nastavení je přístupné jen servisnímu technikovi. Je zaplombované a nesmí uživatel sním manipulovat. Je to nastavený podle projektu podle toho jestli je to krajní, střešní nebo přízemní byt bez zateplení, nebo byty uprostřed budovy – „otápěný jinými“. Zákaz manipulace je definován ve stanovách i spříslušným postihem. Majitel bytu smí regulovat teplotu buď termostatickým ventilem – nebo větráním – to už je jen na něm. Tady to úplné vypnutí na 0 vedlo jen k plesnivění bytů, nevyvážení otopné soustavy a k problémům ze sousedy.

Od té doby co do došlo k omezení a zaplombovánáí mimimální a maxímální propustnosti průtoku teplé vody jsme docílili, že nebyla ani jedna stížnost za celou zimu na přetápění a nebo naopak k zimmě na jednotlivých b.j..

Takže Vaše tvrzení, že se to musí opírat o břemeno v zákoně,beru jako Vaší aroganci se smyslem " já jsem tady pán" a podle mě se to bude řídít a ostatní, kterým se to nelíbí, ať si pr… políbí.

S pozdravem

David Prchal SVJ Wolkerova 947

ICQ : 199186905

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.