Vložil lake, 4. Duben 2014 - 18:35
  1. Zateplení domu je technické zhodnocení. Protože se to týká společných částí, podílejí se na nákladech všichni vlastníci jednotek podle svých spoluvlastnických podílů. Samozřejmě pokud se (všichni) nedohodli nějak jinak.
  2. Jak jste přišli na ten nesmysl snižovat počet žeber na 11? Rohová místnost má vždy podstatně vyšší tepelné ztráty než místnost středová. I kdyby stěny byly zatepleny. To by Vám vysvětlil každý projektant ÚT. Po zateplení budou tělesa v některých místnostech poněkud předimenzovaná, ale to ničemu nevadí. Chcete-li snižovat počty žeber (což považuji za zbytečné), pak jedině po výpočtu tepelných ztrát budovy, což provede odborník. Vy jím nejste.
  3. Jistěže. Ale žádnou otázku k tomu nekladete. O přetápění po zateplení se nemusíte starat, na všech tělesech jsou přece termostatické ventily.

Ptáte se na „spravedlivé řešení“. Spravedlivé řešení máte uvedeno v ZoVB a ve vašich stanovách, nemusíte tedy vůbec nic vymýšlet:

72/1994 Sb. § 12
Z právních úkonů týkajících se společné věci jsou vlastníci jednotek oprávněni a povinni v poměru odpovídajícím velikosti jejich spoluvlastnických podílů (§ 8 odst. 2).

Poznámka: Nový výpočet tepelných ztrát místností budete potřebovat v každém případě – pro stanovení nových koeficientů polohy pro každou místnost. Toto je nutný předpoklad pro rozúčtování nákladů na teplo pomocí indikátorů.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.