Vložil Luigi (bez ověření), 23. Listopad 2013 - 22:40

Všichni tady mínusujete Lakeho, ale ten člověk sice vystupuje někdy dost arogantně, ale v podstatě se máme od něj všichni co učit. Nebudu se vyjadřovat k všem níže uvedeným – ale pouze k dotazu , který vložil Shaw.

  1. SVJ – není opravdu občanské sdružení – SVJ se zapisuje do rejstříku společenství vlastníků u Krajského soudu , člen společenství vlastníků je majitelem bytu, podílovým spoluvlastníkem domu a pozemku. Družstva, tedy i bytová družstva – se zapisují do obchodního rejstříku u Krajského soudu , člen družstva , vlastní pouze členská práva, je v nájemním poměru družstva. Občanské sdružení je registováno u Ministerstva vnitra a je na tom stejně, jako člen družstva , tedy žádnou nemovitost ani pozemek nevlastní.
  2. Je pravda, že v SVJ opravdu nevkládáme peníze do fondu oprav, ale peníze na správu domu, všichni si to zkracujeme tím, že říkáme fond oprav. Každý z vlastníků má svůj vlastní účet, na kterém se evidují zálohy na služby spojené s užíváním bytu a dále pak i peníze na správu domu. Peníze na správu domu se nevrací, ani při prodeji bytu. Pokud se rozhodnu, vložit na svůj účet peníze na 10 roků dopředu, budou evidovány na mém účtu a rozhodně by neměly být chápány, jako dar, ale je fakt, že bych nikdy nic takového neudělal.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.