Vložil lake, 23. Listopad 2013 - 11:19

Pane Kruppe,
nerozumím, proč se zde ztrácí čas mudrováním o rezervních fodech, které SVJ nepotřebuje a nevytváří. Připadá mi to jako vést diskusi o existenci mluvících rybek, vodníků a draků. Už jsem napsal, že někteří si stále pletou SVJ a družstvo. Když si přečtete zákon č. 593/1992 Sb. o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů, najdete to.

593/1992 Sb. § 7 Rezerva na opravy hmotného majetku
(4) Ve zdaňovacím období je tvorba rezervy výdajem (nákladem) na dosažení, zajištění a udržení příjmů, pokud budou peněžní prostředky v plné výši rezervy připadající podle odstavců 5 a 7 na jedno zdaňovací období převedeny na samostatný účet v bance se sídlem na území členského státu Evropské unie, který je veden v českých korunách nebo v eurech a je určen výhradně pro ukládání prostředků rezerv tvořených podle tohoto ustanovení (dále jen „samostatný účet“), a to nejpozději do termínu pro podání daňového přiznání.

Vzhledem k nepotřebnosti takto vedené diskuse už se zde nebudu vyjadřovat k rezervnímu fondu SVJ, ani k výkřikům, že si pod pojmem „fond oprav“ kdosi představuje něco úplně jiného.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.