Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 2. Srpen 2012 - 14:25

cit. („LAKE“)„…To Vy sama jste napsala v úvodním příspěvku, že… …Buď je toto Vaše tvrzení pravdivé, nebo nepravdivé. To ale musíte vědět Vy…

  • paní „EČ“, estimuji, že nevíte a proto se zde ptáte. Proto soudím Vaše informace mohou být jen mylné nebo neúplné a nikoliv nepravdivé což je často eufemismus pro označení „lživé“.
  • Proto to dále vysvětlím z pohledu vlastníka-jednotlivce a nikoliv s předpokladem, že máte „sílu“ vyhazovat „…neschopné správce…“.

…vodoměry nejsou Vaším soukromým vlastnictvím, ale jsou ve společném vlastnictví všech…

  • podívejte se do „Prohlášení vlastníka“ komu vodoměry patří. Ano stoupačky Vaše nebudou ale vodoměry velmi pravděpodobně ano.

…Četla jsem, že u studené vody je to až po 6 letech, kdežto náš správce nám tvrdil

  • ano máte pravdu, že vodoměry jsou tzv. „stanovená měřidla“ (§3/3 ZoM) které musí mít „ověření“ což je potvrzení že „…stanovené měřidlo má požadované metrologické vlastnosti…“ (§9/1) a smí být k účelu rozúčtování (§3/3/a) výhradně a pouze v době platnosti která byla doposud skutečně 4-TUV a 6-STO ale od 1.1.2012 je (pro nově instalovaná !!) max.platnost sjednocena na 5-let (Vyhláška 345/2002 příloha, položka 1,3,9/e).
    Jenže ta se ale Vás zatím netýká. Pokud SVJ chce provést výměnu, pak jistě může, ale máte li např. v minulosti instalovány oba vodoměry současně, pak můžete trvat (upozorňuji z vlastní zkušenosti, že VELMI tvrdě) na tom že výměnu umožníte POUZE toho vodoměru kterému platné „ověření“ skončí (Vyhláška 345/2002 příloha, položka 1,3,9/a – > 6-let pro STO)
  • musím ale říct také že pokud SVJ (nikoliv Správce!!) trvá na výměně, pak tedy svoji svéhlavost bude muset zaplatit: nejen že zaplatí zvýšený náklad na instalaci ale úpravy v bytě spoluvlastníků kde jim Vy umožníte instalaci – POUZE – do společného místa: což podle situace bude mezi Váš vodoměr a stupačku. Tam ať si mají svůj elektronický vodoměr.

„…volně parafrázuji jinak právně uhlazené věty z dopisu jednoho mně známého správce: „zvedni hlas bývalý nájemníku a já tě trknu. Pavel Beran, jednatel firmy“ (bývalý správce bytového fondu Města XY; nyní správce 70% SVJ na území téhož Města XY)…“

  • moto: „rozděl a panuj
  • musím ale říct také že mám ale prakticky nevyzkoušeno co se bude dít až se bude „kácet les“. Jde o to, že cena za dálkově odečítané měřidla je vyšší ale jde o to zjistit zda cena tohoto zvýšení bude pro Vás vyšší než trvání na právu – příklad: Vy se vzepřete; necháte instalovat pouze TUV-vodoměr a za rok Vám odmítne SVJ (jako naschvál) vodoměr vyměnit; pokrátí Vám svévolně přeplatek; …a na vymýšlení dalších „naschválů“ není třeba být „Enstein“.
    A začne boj… (na který je třeba odhodlání a …a žaludek …a peníze!)
  • takže rada cit. „…S neschopným správcem se rozlučte a najměte si společnost, která ví o čem je řeč…“ je velice výživná ale pouze v časech revolucí a konkrétně Vaší bolesti neuleví.

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.