Vložil Pavel, 13. Červenec 2012 - 10:41

Mirku,

prosím dávejte svým příspěvkům nějaké smysluplné názvy. Děkuji.

Pokud výbor nejednal v rozporu se stanovami, tak je neporušil.

Nevěřím, že by se většina členů výborů chovala jako současná vládnoucí vrchnost, o které se každou chvílí publikují údaje o rozkrádání v řádech stamilionů a miliard a nic se neděje. Proto Váš příklad považuji za teoretický a jak sám uvádíte „hloupý“. Já jsem praktik, o teorii možná přidá nějaké moudro někdo jiný.

U nás schvalujeme dlouhodobý plán údržby, oprav a modernizace domu na 10 let dopředu a ročně ho upřesňujeme na shromáždění. V plánu uvádíme CO, asi za KOLIK a KDY. Výběr konkrétního dodavatele je na výboru. Výbor u velkých akcí spolupracuje s TDI, protože ve výboru žádný stavař není. Pokud dodavatel přijde s nějakým problémem a TDI ho akceptuje tak výbor i případně podepíše zvýšení objemu dodávky a ceny.

Co se týká „dluhu“. Co máte ve stanovách? Podle ZoVB samozřejmě může výbor SVJ zadlužit. Míru zadlužení mohou regulovat stanovy. Ale opakuji, že jsem přesvědčen, že ve většině výborů jsou rozumní lidé, kterým se možná něco nepovede, ale nedělají to úmyslně, na rozdíl od vládnoucí vrchnosti.

Pokud je to u Vás jinak a máte náhradu za výbor, tak směle do toho.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.