Vložil Občánek, 13. Duben 2012 - 22:15

Vážený pane Lake, navazujete na můj, již smazaný příspěvek, což nově příchozím do této diskuze nemůže dávat žádný smysl. Kdo ten můj příspěvek smazal? Přece nebyl vadný, ale uznávám, že mohl být někomu trochu nesrozumitelný. Cituji Vás: Sám píšete, všichni vousatí a moudří rádci Vám řekli, že souhlas všech sousedů je nezbytný. Promiňte, ale já jsem nic takového nepsal, to jste si vymyslel! Jen jsem ale pozorně četl příslušné zákonné texty.

V úvodu ZoVB v §2 Vymezení pojmů

Pro účely tohoto zákona se rozumí:

  1. bytem je místnost nebo soubor místností, které jsou podle rozhodnutí stavebního úřadu určeny k bydlení.
  2. nebytovým prostorem místnost nebo soubor místností, které jsou podle rozhodnutí stavebního úřadu určeny k jiným účelům než k bydlení; nebytovými prostory nejsou příslušenství bytu1) nebo příslušenství nebytového prostoru ani společné části domu.

Když je v tom BYTĚ de-facto nebytovka (nějaká provozovna) a nikdo tam nebydlí, jak může být dále veden v Prohlášení vlastníka jako BYT? To je přece lež! Co bude uvedeno např. při sčítání domů a bytů? Byt nebo nebyt? Toť otázka vpravdě hamletovská!

V bytovém domě, kde se před změnou pohybovali jen spolubydlící se přece změní mnoho věcí. V případě ordinace bude do budovy chodit mnoho nakažených lidí (zdravotní riziko), zvýší se možnost krádeží a vandalizmu, protože pacienti na rozdíl od spolubydlících kteří se znají, neví kdo za nimi vchází do domu a ani je to nezajímá(případ malého bytového domu). Dále bude větší spotřeba el.energie, větší znečištění chodby, větší opotřebování zámku vstupních dveří atd. Nevztahuje se na tohle podle Stanov SVJ Čl.VII (3)-d) Změna účelu užívání stavby, změna stavby, jakož i podstatná změna týkající se společných částí domu ???
Paní na stavebním úřadě řekla, že prý se nás to nijak nedotkne !? „Dříve“ se to prý požadovalo, ale „dnes“ už né, protože s tím prý byli „tahanice“ a tak se od toho upustilo. Nějaký soud v jižních Čechách prý tak rozhodl, a oni se tím musí řídit. Tečka. Změnil se zákon o bytech? Nebo se obchází?
Občánek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.