Vložil Martin K (bez ověření), 13. Duben 2012 - 17:00

Jedná se o velký byt, který se právě hodí na to aby tam šlo provozovat dvě místnosti pro účely kosmetických služeb a bez problému v něm i bydlet.

Hygiena požaduje umyvadlo v místnosti a zvlášt záchod pro zákazníky, to tam také není problém. Stavební úpravy by tedy byly akorát dát umyvadlo do té místnosti, a to není třeba řešit se stavebním úřadem.

Takže tedy tím že by se tam dělaly ty kosmetické služby a já bych to měl ještě jako kancelář (na chodbě, je velká jako normální pokoj v paneláku :-) ) tak pořád to bydlení nějak neomezuje.

Nesrovnalosti které mi řekli a co teda nechápu vůbec jsou:

  • na stavebním úřadě říkal že by se možná měnila část bytu na nebytovku, to přece možné není ne? V katastru se píše přece celá jednotka a ta je buď byt a nebo nebytovka. Dělit to na jednotky je blbost když to má jeden vchod.
  • když teda nebudu provádět stavební úpravy (jen to umyvadlo) tak co mám co řešit se stavebním úřadem? Ale na živnosťáku mi řekl že jak mi příjde od nich kontrola, tak budou chtít nějaké potvrzení od stavebního úřadu že je provozovna v souladu ustanoveními stavebního zákona.
  • co se týče změny užívání bytu a 100% souhlasu sousedů, tak to mi řekli všichni (právnička, stavební úřad, živnosťák i z realitky:-) ) že ten souhlas musí být když z toho budu dělat nebytovku (např. i že se to musí dát pryč z bytového fondu), tak já to fakt nechápu teda. Pane lake vy jste právník?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.