Vložil Dušan, 13. Březen 2012 - 12:11

Paní Jitko,

když si spočítám kolik to vyjde např. při 50 m2, tak mně vyjde 65×50/12=271+70=341 Kč průměrně na měsíc. To není tak strašné, v diskusi o odměnách členům SVJ se můžete dočíst, že leckde platí mnohem víc. Ale ve srovnání s mým příkladem je to hodně.

Co se týká té vaší „smlouvy o správě“, těžko se k ní vůbec vyjadřovat, když si ji nemůžeme přečíst. Obvykle se platba vlastníka skládá ze:
1. zálohy na dlouhodobé opravy (často ji diskutující označí nepřesně fond oprav a pak kvůli tomu vznikají spory viz. níže, kterým laici vůbec nerozumí)
2. odměna správci za zajištování správy
3. úhrada za plnění poskytovaná s užíváním jednotky (služby)

Složení té platby se může lišit, to vyčtete z vaší „smlouvy o správě“,

Předpokládám, že v případě těch Vámi uváděných plateb šlo o dměny správci za správu (bod 2.)

Zpravidla „smlouva o správě“ obsahuje ustanovení o možnosti vypovězení smlouvy nebo odvolání správce. Já mám např. v této smlouvě uvedeno, že lze na schůzi (shromáždění) vlastníků usnesením nadoloviční většiny všech hlasů vlastníků odvolat nebo ustanovit nového správce .
Dále je ve smlouvě uvedeno, že ji lze vypovědět ve lhůtě šesti měsíců, že i po účinnosti výpovědi je správce povinen upozornit vlastníky na hrozící škodu a ustanovení o předání dokumentace včetně věcných a finančích prostředků, které mu byly svěřeny.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.