Vložil Petr, 2. Březen 2012 - 15:56

Dobrá rada drahá. Myslím, že již nejde ani tak o informace, i když pochopitelně také. Jde o to, kdo zaplatí dluh a poplatky exekutorovi. Z příspěvku (ze zápisu katastru) není jasné, na základě čeho je zástava zapsaná. Může se týkat jiného dluhu, než vůči SVJ. Pokud by finanční úřad zjistil pochybení (i kdyby žadatele neinformoval), tak by účelu bylo dosaženo. Otázka je, že by mohl konstatovat, že „takové hospodaření bylo odhlasováno“.

Zeptal bych se finančního úřadu (možná jste tak učinila), co vlastně může kontrolovat.

Zkusil bych internetové rady, které jsou k dispozici. http://magazin.obyvatele.cz/ http://www.judrsplichal.cz/…va-druzstva/ http://www.pravni-poradna-praha.cz/

V diskusi zde se objevovaly názory, že může vlastník žalovat sám a vyčíslit škodu, vzniklou jemu (podíl ze škody celkem). Snad je možné podávat žaloby ve smyslu „Podezření ze špatného hospodaření a nakládání se svěřenými prostředky“ bez uvádění částky.

Na tom, jak je výbor odpovědný za hospodaření (a úhrada škody) se účastníci diskuse zde neshodli.

Vzhledem k tomu, že vlastníci bytu v domě se nechávají zastupovat na schůzích, asi není účinné je obeslat přes schránky s upozorněním, že jejich podíl na špatném hopsodaření je třeba 5 tisíc K.

To je opravdu práce pro advokáta, nikoli nás zdejší poučené laiky.

Peníze na advokáta či základní radu bych obětoval a žalobu podal. Výbor si snad nemůže být jist vítězstvím a tím, že by neplatil alespoň soudní výlohy.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.