Vložil Karolína1 (bez ověření), 2. Březen 2012 - 14:28

pane Petře,

  1. co říká každý jeden z 50 vlastníků nevím. Ptala jsem se celkem 15-cti z těch co se neodmítli o tom bavit. Ostatní to nezajímá nebo a Shromáždění „chodí“ zastoupeni plnou mocí.
  2. pouze u 50 vlastníků se dá reálně předpokládat, že by mohli chtít víc než sedět u TV (ostatní také patří mezi neplatiče – ale ještě nedluží dost)
  3. na FÚ jsem byla. Řekli mi, že by kontrolu udělali ale že mně konkrétně to k ničemu nebude, protože ze zákona mi nesmí sdělit její výsledek ani jaká byla opatření. Ani když jsem sama členkou SVJ.
  4. ptáte se „…Kdo podepsal smlouvu s exekutorem…“ – nevím. K čemu jsem se dostala jsem již napsala. Domnívám se, že když máme „smlouvu o správě domu“ tak asi právník od Správce. Ale nevím to a nikdo mi nic nechce říci.
  5. „odsouhlasování hospodaření“ – proběhlo minulý rok tak, že na mou včasnou žádost nikdo nereagoval. Na Shromáždění pak přečetl zástupce Správce položkově seznam asi 80-položek a poté dal hlasovat kdo je pro. Od přítomných nepadl jediný dotaz na jakoukoli položku než ode mne. Bylo mi řečeno že „po schůzi si to můžete prohlédnout ale nyní pokračujeme v hlasování“. Hlasovala jsem tedy PROTI. Po schůzi mi těch 80 položek ukázali tak abych do nich moc neviděla. Na žádost že si je chci zkopírovat mi řekli že klidně ale po schválení s tím stejně nic neudělám, a že mi kopie udělají 25Kč za stranu A4 (na každém papíře bylo slovy 8 položek). To jsem odmítla. Po 6 sti měsících se v obchodním rejstříku objevila závěrka – měla všeho všudy 3-listy
  6. kdo podepsal žalobu nevím – viděla jsem pouze to „usnesení soudu o nařízení exekuce“ a tam bylo protistranou SVJ jako právnická osoba.
  7. já jsem také přesvědčena, že informace informace o hospodaření nejsou osobní – ale jak mám donutit Výbor aby mi je poskytl ? pan Lake radí zálohy reklamovat a neplatit. Nevím ovšem jak silná by byla moje pozice, pokud bych neplatila zálohy s tvrzením, že mi nebylo umožněno prozkoumat listiny ohledně plateb spoluvlastníků (=bankovní výpisy) a listin ohledně exekuce/í. Nejde tedy o to „moci“ ale „vymoci“ požadované informace a pak také – v případě té exekuce – vědět co s nimi.

děkuji Karolína

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.