Vložil tstst (bez ověření), 1. Březen 2012 - 22:58

lake, opravdu se snažím si situaci u nás ujasnit. Je to ale oříšek. Shromáždění SVJ/BD(správce): 1)SVJ od 2010+ pověřený vlastník 2)BD pověřeno správou 3)r.2012 Smlouva na správu s BD dosud neuzavřena (prý se uzavře se zpětnou platností :-(, je to jen formalita…) 4)I. Shromáždění SVJ –marně žádám zápis (byla jsem v zahraničí) 5)II.Shromáždění r.2012-odsouhlasilo (21:1)m.j. navýšení záloh na služby(voda,te­plo,odpad,elek­třina) o cca 500,–/měsíc/BJ(dle počtu hláš. osob) 6)Po týdnu: zástupce BD roznáší proti podpisu Předpis záloh na r.2012 (podepsáno BD) Zálohy (npř.teplo a TUV) minulá záloha 2.270,–+ 500,–. Prý paušálem dle počtu osob v BJ (??).Předchozí rok (záloha 2.270,–) jsem měla přeplatek 6.500,– (!?) při 3 osobách. Vloni to bude stejné, jsme často mimo, letos jsem nahlásila jen 2 osoby. Tak mám zálohu o pět set vyšší. Asi za trest za malou spotřebu :-D. 7)S vodným je to obdobné, ne-li horší. Záloha za 2010 +10.000,–. Náklady 3.000,–. Přeplatek 7.000,–. r.2011 bude obdobný. r.2012 bude při snížené záloze (2os.) přeplatek „pouze“ 3 až 4 tisíce. 8)BD je na dovolené. PV plánuje schůzi. Proti zálohám se kupodivu ozvalo víc BJ, jinak 99% mlčí a souhlasí se vším.

  1. PV tápe. Asi ve své mužské ješitnosti (sorry) odmítá mou pomocnou ruku. Nebo věří, že jsme v dobrých rukou správce nesprávce.
  2. Ujasňuji si. Díky vám si většinou potvrdím svá tušení. PV neúnavně upozorňuji, táži se, vyzývám. On sám tvrdí, že na to nemá, vzal to z nouze, že to nikdo nechtěl dělat, funkce se drží, neb za 1.500,– měsíčně…
  3. Ano, mám asi rok skluz (po převodu). Už půl roku z toho rostu. Začít včas by nic nezměnilo, neb 99% „mlčících ryb“, trefný název od PV, nic nepohne k činům (použít mozek).
  4. Dnes jsem např. po upozornění PV na „Prohlášení vlastníka“ s opatrnou žádostí o zaslání kopie, neb formulace zde uvedené by vnesly do rozpočtů trochu jasno obdržela odpověď: „Jaké prohlášení vlastníka myslíte?“ (jiné něž z převodu 100% nemáme..)
  5. Je „prohlášení“ dostupné jen na katastru? Jen se domýšlím, proč nebylo u papírů k převodu, vem to čert. Kde ho získám teď, když PV neví, oč tu běží?
  6. Světlo na konci tunelu: členové SVJ, orgány, potažmo BD asi nejsou podvodníci, spíš pohodlní myslet (výběr nejvhodnějšího výrazu pro fórum).

Děkuji za podporu, omlouvám se za někdy chaotická shrnutí, snažím se stručně ale vše souvisí se vším. Hana

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.