Vložil Stibůrek (bez ověření), 20. Květen 2012 - 21:20

Dobrý den!

Mám tenhle problém. Většinu bytů v domě vlastní SBD, několik bytů i soukromí vlastníci. V bytech bydlí nájemníci, někde i podnájemníci. V domě jsou byty 1+1,2+1 a 3+1. Rozúčtování nákladů elektřiny ve společných prostorech SBD prý provedlo podle majetkových poměrů, prý je to podle platného zákona.

Vliv však na spotřebu el.energie přeci nemá výměra bytů nebo nějaký podíl na společných prostorech. Je závislý na počtu osob a na jejich pohybu. Zvířata raději neuvažuji. Platím-li však v bytě 3+1 obývaném 2 osobami více než ve 2+1 obývaném 5 osobami pokládám to za vynucenou podporu obyvatel v menších bytech. Je to normální? Dá se s tím něco dělat? I s počtem osob může být problém, proč nerozpočítávat náklady úměrně na bytové jednotky? Nějak se s tou nespravedlností nemůžeme srovnat.Jsme důchodci a nelíbí se nám to.

Totéž platí i pro rozpočítávání 30% nákladů na dodávku TUV, provedenou podle výměry bytů. Zde by to dokonce bylo zcela přesné, za stálé náklady na dodávku TUV do bytového jádra by měli všechny byty platit stejně.

S pozdravem Stibůrek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.