Vložil krejcova, 6. Červenec 2011 - 22:05
Dobrý den.

Děkuji za Vaši odpověď.

Jen jsem trochu zmatená – pro bylo 78,8% z celkového počtu podílů. Bylo mi správcovskou firmou řečeno, že to takto stačí.

Dle Stanov: K přijetí usnesení o změně účelu užívání stavby a o změně stavby je zapotřebí souhlasu všech vlastníků jednotek. Jde-li o modernizaci, rekonstrukci, stavební úpravy a opravy společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, postačuje souhlas tříčtvrtinové většiny všech vlastníků jednotek.

Přechodem na TUV se mění vnitřní uspořádání domu?

Proč by se měla zvyšovat cena tepla?

Podle nabídek firem by byla vyšší investice do vložkování komínů a jejich následných revizí, než přechod na TUV. Nechala jsem si udělat cenovou nabídku jak na opravu komínů, tak i přechod na TUV a vyšlo to asi takto: 1,4 mil na opravu komínů a 800 tis. za přechod na TUV.

Přišlo mi že je to nejen levnější, ale i bezpečnější přejít na TUV. Přečetla jsem na netu spousty informací co se týče karem a vyšlo mi z toho že i když nechám vyvložkovat komíny, stačí aby se někdo nestaral o svojí karmu a hrozí nebezpečí. A to i v případě správně provedených revizí. Tak např. za nepříznivých povětrnostních a rozptylových podmínek může dojít ke zpomalení odtahu spalin či dokonce k obrácení komínového tahu zpět do bytové jednotky.

Vy byste na mém místě byl spíše pro ponechání karem? Já vážně myslela že je to pro dům to nejlepší….

Nechci aby všechny mé otázky vyzněly jako ironické, jsou to jen otázky, na které neznám odpověd :-(

Děkuji moc

Jana Krejčová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.