Vložil rexmond, 3. Březen 2011 - 12:15

Pane Laku vim, ze definice jsou dulezite proto jsem pana Kamčese pozadal o vysvetleni pojmu.

Me zduvodneni:

  • Nyni chapu, ze SVJ nema FO, ale ma zálohy na správu domu a pozemku. Cili jde o jaky si balik penez, ktery SVJ slozi na ruzne opravy nebo rekonstrukce. Poradil byste mi na jaky ucet v rozvaze se tyto prostredky takto vybrane kumuluji?
  • V pripade naseho druzstva (jeden vchod 23 bytu) je stanoveny FO dle plochy bytu a krome uroku z bezneho uctu zadne jine prijemy nemame. Dane z toto co se vybere jako FO neplatime, ty platime jen z uroku z bu.

V pripade SVJ a prostredku, ktere SVJ vybira jsem vychazel z vyse uvedene logiky, co je tedy dle spravne terminogie spatne.

Polozim otazku tedy jinak. Je druzstvo, ktere provede prohlaseni vlastnika, kde budou 2 byty prevedeny ruznym najemniku a zbytek bude ve druzstvu. Soucastny FO druzstva je cca 720tis. Vznikne SVJ (2byty +dr[ktere vlastni 21bytu]). Nasledne se v dome rozhodneme udelat GO spolecneho el. vedeni. Logicky mi prijde, ze druzstvo bude naklady hradit z FO. Ale jak je to v pripade 2 bytu. V nove vzniklem SVJ nebude dost prostredku na uctu nazvanem zálohy na správu domu a pozemku .

Dekuji, rexmond

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.