Vložil Pavel, 4. Leden 2011 - 9:21

Pane JV,

základním argumentem je, že SVJ a správce jsou dva rovnoprávné subjekty a smlouva mezi nimi asi bude kompromisem obou stran.

Pokud by za členy výboru rozhodoval někdo jiný, tak odpovědnost za rozhodnutí bude na členech výboru.

Určitě přivítám, když mi správce nabídne osvědčené dodavatele, ale dodavatele vybírám jako výbor a nenechám si do toho správce kecat.

Jiná věc je, že např. správce může s výborem vybraným dodavatelem podle pokynů výboru uzavřít jako mandatář smlouvu. Ale pouze podle pokynů výboru. Náš správce má několik právníků a tak nám smlouvu připraví, výbor ji jen parafuje a správce smlouvu podepíše a ručí za to, že smlouva je právně v pořádku.

Zásadně bych nesouhlasil s tím, že peníze členů SVJ půjdou na účet znějící na správce. Již s ohledem na skutečnost, že správce může spadnout do konkurzu a peníze se stanou součástí konkurzní podstaty. Správci bych dovolil, aby mohl pasivně nahlížet na účet SVJ, protože Vám asi vede účetnictví. Můžete mu také dovolit, aby omezeně nakládal s Vaším účtem, ale to už je riziko. Nebo mu můžete posílat zálohy např. na měsíc či kvartál. Řešení je více, ale v žádném případě ne účet na jméno správce. To potom můžete mít špatně i účetnictví.

Píšete, že je to složitější. Ale pokud neprozradíte v čem je to složitější, tak se rady nemůžete dočkat.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.