Vložil mirek_2 (bez ověření), 8. Říjen 2010 - 9:29

Pokud se jedná o zálohu na správu domu pro účely dle §15/1 ZpVB pochybuji, že – kromě sáhodlouhé diskuse vedené zde – najdete v příslušných právních předpisech něco o tom, že by jste měl platit podle nějaké podlahové plochy, ale výlučně je uvedeno „poměrně podle velikosti spoluvlastnického podílu“ (tak je napsaný na katastru), pokud jste neschválili jinou dohodu dle §15/1 zmíněného zák. To že se podíl počítá podle m2 podlahových ploch (§8 odst. 2) a tento podíl je pak zapsán v katastru, je věc jiná. Pokud by jste měl pochybnosti o správnosti započtené plochy a tím i výše podílu, potom změna zápisu na katastru je již věc poněkud složitější a pokud jde pouze o stanovení výše záloh na správu (§15/2), asi by to ve většině případu nestálo za tu námahu.
Na nevhodnost spojovat tyto platby s plochou (m2) jsem zde upozornil nedávno (Platit se musí podle m2 (2) – 28. Září 2010 ). Obratem jsem byl upozorněn, co všechno z toho, co jsem napsal „samozřejmě není pravda“.
Dovolím si tedy jen podotknout, že celá níže vedená diskuse je pouze „důkazem“, jak dalece toto spojení je vhodné.
Tazateli proto mohu pouze doporučit, aby si znovu ověřil, jak jsou platby na správu (neplést se zálohami na služby!) upraveny v jejich stanovách a zda náhodou nejsou definovány v rozporu s §15 ZoVB. mirek2

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.