Vložil Petr Patočka, 19. Květen 2010 - 19:31

A jsme opět u nedůvěryhodných náměrů některých typů indikátorů (ale o mě se ví, že tento argument rád používám). Tedy náměr indikátoru by měl odpovídat nějakému rozumnému parametru z vytápění. Třeba dosahované teplotě. Pak se nemůže stát, že je někde nulový náměr a někde jinde nekonečněkrát větší (za to může ta nula).

Pan Odjel i pan Šetřil mohl dosahovat teplotu 16–17°C. Pan Topil 22°C. Pan Větral 20°C (ale protože přeci neměříme přímo teplotu místnosti, tak 26°C které si vyvětral na těch 20°C) platit bude za 26°C. Vemte 6% na stupeň a vypadnou náklady každého. A fyzikálně podložené.

Firmy které mají problémy s nulovým náměrem se do podobné diskuze vůbec nebudou pouštět. Tedy jakmile výpočet splňuje požadavek §4, od.4. vyhlášky, je rozúčtování legislativně správně a tudíž je vše perfektní. A to i v případě kdyby se výpočtovou metodou dostali k úhradám 10 000/10 000­/10 000. Proto­že i tento rozpočet splňuje tento paragraf vyhlášky. Bohužel i na podobnou argumentaci „odborné“ firmy už jsem narazil.

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.