Vložil PeDuPles (bez ověření), 18. Květen 2010 - 13:38

Přečtěte si pozorně příslušný paragraf:

(4) Rozdíly v nákladech na vytápění připadající na 1 m2 započitatelné podlahové plochy nesmí překročit u konečných spotřebitelů s měřením či indikací v zúčtovací jednotce hodnotu 40 % oproti průměru zúčtovací jednotky v daném zúčtovacím období. Pokud dojde k překročení přípustných rozdílů, provede vlastník úpravu výpočtové metody uvedené v odstavci 3.

Čili, jak píšete, vlastník rozdělí základní a spotřební složku na 40 a 60%. Spočítá celkové náklady a porovná je s průměrem v zúčtovací jednotce. Je-li celkový náklad na váš byt mimo rozmezí 60 až 140% průměru, provede korekci dílků tak, abyste byl na hraně této hodnoty, v tomto případě tedy na 60% průměru na 1 m2.

Výpočet, zda vám byla korekce uplatněna správně, si můžete zkontrolovat tak, že celkovou cenu na vytápění objektu podělíte celkovým počtem m2 započitatelné plochy objektu a výsledek vynásobíte započitatelnou plochou svého bytu a ještě krát 0,6. Pokud takto dojdete k nákladu v Kč, který je po vás požadován, je výpočet správně podle zákona.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.