Vložil PeDuPles (bez ověření), 22. Březen 2010 - 12:34

Já se omlouvám, ale svůj příspěvek o obrácení se na policii jsem psala v době, kdy zde buď ještě nebyla zmínka o čtvrteční schůzi, nebo jsem ji prostě přehlédla. Takže to platilo pro situaci, kdy by tazatelka napsala dopis výboru a ten ji buď poslal do háje, nebo nereagoval.

Pokud je schůze, pak by samozřejmě bylo lepší, kdyby se na zpětném dorovnání příspěvků na správnou výši dle zákona dohodli vlastníci na schůzi „po dobrém“. Což při přesném vyčíslení částek a správné argumentaci považuji za průchozí.

S policií mám zkušenosti také, záleží dost na tom, jaké jim dáte podklady a důkazy. Udání na FÚ by bylo tazelce houno platné, ten by leda doměřil daň viníkům a tím by to pro něj zhaslo. Čili toto může fungovat jen jako pomocný strašák.

Ostatně pokud si výbor uvědomí, co mu hrozí za trestný čin, tak k té policii nakonec snad taky nedojde. Ale bylo by to lepší mít v záloze, pokud by vlastníci i přes citace ze zákona a vyčíslení vlastních příspěvků do cizího majetku nereagovali. Je ale také vhodné je upozornit na to, že v tom případě se stávají spolupachateli.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.