Vložil Hložda (bez ověření), 22. Březen 2010 - 9:23

lake napsal: v tomto případě nemáte žádnou platnou dohodu „o jiném způsobu přispívání na správu, údržbu a opravy domu, než podle spoluvlastnických podílů“.

Chápu to dobře, že v tom případě se SVJ má řídit vzorovými stanovami a vložka o hospodaření v našich stanovách není platná? lake napsal:Prosím nespleťte zálohy na správu, údržbu a opravy se zálohami a rozpočítáváním služeb a energií (spotřeba ve společných částech domu). U těchto druhých záležitostí není dohoda všech nutná a vaše stanovy tedy platí. Že by jádro pudla?

Mám před sebou tabulku s názvem Vyúčtování – součástí je tabulka s názvem Výdaje ve sledovaném roce a jsou tu tyto položky: Pojištění domu, Běžná údržba, Společná elektřina, Poplatky za bankovní služby, Odměna a náhrady předsedy, Daně ze mzdy (míněno předsedy), Drobná režie, Záloha na nové dveře – to vše úhledně v jedné tabulce – to vše úhledně sečteno a vyděleno 12.

Myslím správně, že položky od pojištění domu po drobnou režii by se daly zahrnout do spotřeby ve společných částech domu ? To akceptuji, ale co ta Záloha na nové dveře? Může to vůbec účetní takhle vykázat? Kdo nese odpovědnost je-li to špatně?

Hložda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.