Vložil Pedros.. (bez ověření), 2. Únor 2010 - 21:07

Je to jednoduché.. Buď od vás zápach jde nebo ne. Jestliže, jak píšete, se na tomto shodli i ostatní majitelé bytových jednotek, zřejmě to nebude jen tak, možná si toho nejste ani vědom. O jaký zápach jde. Kouříte, máte zvířata, nebo jde o lidský zápach.. ??

Dle § 127 Občanského zákoníku se opravdu může jednat o obtěžování … to může být problém.
(…Dle § 127… nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem, prachem, popílkem, kouřem, plyny, parami, pachy, pevnými a tekutými odpady, světlem, stíněním a vibracemi….)

Jestliže se vám nepodaří zápach odstranit, jistě to bude řešit Městský úřad. Většinou tuto věc oznámí na sociální odbor a ti vyšlou terénního pracovníka který tuto stížnost prověří. Dále to může řešit i krajská hygienická stanice. V případě pozitivního nálezu můžete mít velké problémy..máte děti??… pozor na sociálku..

Raději bych se snažil se sousedem domluvit zda není problém někde jinde, pokud nemáte co skrývat, pozvěte ho na sousedskou návštěvu, aby se sám přesvědčil, že problém na vaší straně není… asi by nemělo cenu tento problém nechat eskalovat až k soudu, aby se vám hrabali v domácnosti… jak říkám, nejlepší jsou dobré sousedské vztahy.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.